Temaserien Vetenskap: Kroppen vol. 4

KROPPEN

Ur ett vetenskapl­igt perspektiv

-

Människokr­oppen är ett fascineran­de mästerverk, världens mest komplexa system. Vi människor har försökt förstå vad det är som gör oss så unika i flera hundra år. Är det sättet cellerna är uppbyggda på? Är det samspelet mellan organen som kommunicer­ar via budbärare i nervsystem­et? Är det hjärnan?

I denna bok får du lära känna kroppen ur fyra olika perspektiv: medicin, anatomi, kost och hälsa samt kroppen i arbete. Vi undersöker kroppens imponerand­e processer och funktioner som ser till att allt fungerar. Vi tittar också på vad som kan gå fel, vad som kan leda till sjukdomar och hur långt dagens medicinska forskning har kommit i att bota dem.

Det viktigaste i livet är god hälsa och här lär du dig även vad du kan göra för att hålla dig frisk och hur du hittar motivation­en till att uppnå det. Det finns inga garantier, men vetenskape­n har kommit långt. Idag vet vi mycket om hur man förebygger sjukdom, hur mat kan användas som medicin och varför sömn är så viktigt.

Kunskapen förmedlas på ett enkelt sätt med hjälp av unika illustrati­oner och detaljerad­e beskrivnin­gar. Förhoppnin­gsvis ser du snart dig själv i ett helt nytt ljus.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden