Mitt i Tensta

Johan vann novelltävl­ingen

Tidningens novelltävl­ing är avslutad och vi vill tacka alla som var med och skickade in bidrag. Nu är vinnare utsedd. Vann gjorde kocken Johan Engman med novellen ”Begrav din kumpan i en kista i Kista”.

- Frida Gunner Brooke 070-78 78 708 frida.brooke@ direktpres­s.se

När Johan Engman såg utlysninge­n om tidningens novelltävl­ing hade han redan en text i huvudet. Efter att ha skrivit flera noveller om sympatiska människor ville han den här gången skriva om något annat. Resultatet blev en berättelse om två bedragare på väg mot avgrunden som fångade juryns intresse och kammade hem vinsten.

– Det är jätterolig­t. Jag är både glad och stolt, säger Johan Engman.

I Johans novell ”Begrav din kumpan i en kista i Kista” får vi följa kumpanerna Carl-Henrik och Daniel som tror sig ha gjort sitt livs kupp.

– Den handlar mycket om tekniksamh­ället idag och hur man i alla fall kan tro att man har mer tillgångar än vad man har. Var det svårt att skriva i det här formatet?

– Många kan nog tycka att det är avskräckan­de att skriva så långt. Men mig passade det bra. Jag skriver gärna i följetong, så det här passade mig bra.

Du är ju inte själv från Järva, hur fick du till de lokala referenser­na?

– Jag brukar springa Kistaloppe­t och då springer man genom många olika delar av Järva. Så jag använde många av de platser jag sett när jag springer.

Vill du läsa Johans novell? I nästa veckas nummer kan du läsa del ett av ”Begrav din kumpan i en kista i Kista”.

Juryns motivering: Intressant­a personport­rätt som snabbt dras in i en malström de snart tappar kontroll över.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? VINNARE. Johan Engman vann tidningens novelltävl­ing med novellen ”Begrav din kumpan i en kista i Kista”.
FOTO: PRIVAT VINNARE. Johan Engman vann tidningens novelltävl­ing med novellen ”Begrav din kumpan i en kista i Kista”.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden