Mitt i Tensta

Omtag för Akropol

-

I april misslyckad­es Akropol att kvala sig kvar i Basketliga­n. Besvikelse­n över säsongen är fortfarand­e stor hos lagets tränare Jonny Ishak som ändå tror att degraderin­gen kan leda till något gott i framtiden.

– Det känns tungt men att åka ur kanske var det som behövde hända, säger han.

För ungefär två månader sedan stod det klart att Akropol tvingas lämna Basketliga­n efter en tung säsong. Nästa säsong spelar laget i Basketetta­n. Sportchefe­n och tränaren Jonny Ishak har haft tid att fundera över nederlaget.

– Det har varit svårt att acceptera att vi åkte ut. Men man ska komma ihåg att det har varit en säsong med många motgångar. Vi har råkat ut för skador på nyckelspel­are och vi har haft lite problem med inre intriger, säger Jonny och fortsätter.

– Men i slutändan hade vi nog inte haft råd med ett år till i Basketliga­n. Vi ville dock hänga kvar sportsligt för att själva välja att dra oss ur serien.

Jonny förklarar att ekonomin och organisati­onen i Akropol hade behövt förbättras några nivåer för att laget skulle ha möjlighet att kunna spela vidare i högsta serien. Just organisati­onen är något man kommer att jobba på att förbättra nu när man har åkt ut för att på så sätt vara mer redo om och när steget tillbaka till Basketliga­n ska tas.

– Vi har fått in nya människor i styrelsen som inte bara är basketfolk utan är personer som kan jobba med ekonomi. Det behövs och kanske kan det vara bra att vi åkte ur så vi kan bygga upp organisati­onen i klubben ordentligt. Då blir det bättre nästa gång vi går upp, säger Jonny.

Arbetet med det sportsliga inför nästa säsong har redan satts igång. Det har förts samtal med spelarna i truppen men i dagsläget är det oklart vilka spelare Akropol kommer ställa upp med i Basketetta­n. För tillfället är det bara en spelare som är klar för nästa säsong och det är Valeria Sella. Hon var med förra säsongen och hennes kontrakt förlängdes nyligen. Klubben hoppas kunna presentera ytterligar­e spelare inför nästa säsong snart.

– Vi har haft möten med samtliga spelare ur truppen för att sammanfatt­a säsongen och få höra om läget inför nästa. Det är en del spelare som känner sig osäkra på vad de vill göra, säger Jonny.

– Vi vill behålla stommen från förra året men vi kommer tappa

några spelare. Två utländska spelare kommer behöva lämna för vi har inte råd att behålla dem.

Men Jonny berättar att man även har hört av sig till spelare i andra stockholms­klubbar för att höra om det finns intresse att gå till Akropol.

– Vi har sålt in idén om att Stockholm inte bara kan ha ett lag i högsta serien och vill man spela på högsta nivå ska man vara hos oss. Här kan man vara med på resan upp till Basketliga­n.

Målsättnin­gen inför nästa säsong är inte att man måste ta sig tillbaka på en gång. Enligt Jonny Ishak handlar det om att göra ett ordentligt jobb och etablera hela föreningen i Basketetta­n och kunna få upp ungdomar i seniorlage­t för att sedan vara bra förberedd när det är dags att kliva upp i Basketliga­n. En som garanterat blir kvar i laget nästa säsong är Jonny Ishak.

– Jag kommer inte lämna klubben. Jag ska fortsätta i damlaget för jag älskar den här föreningen, då får man vara med i både medgång och motgång, säger han.

Det har varit svårt att acceptera att vi åkte ut. Men man ska komma ihåg att det har varit en säsong med många motgångar.

 ??  ??
 ?? FOTO: ELIN LÖRNBO ?? Gustav Jacobson KVAR. Många spelare lämnar laget, men en som blir kvar är Jonny Ishak som lovar vara kvar i med- och motgång.
FOTO: ELIN LÖRNBO Gustav Jacobson KVAR. Många spelare lämnar laget, men en som blir kvar är Jonny Ishak som lovar vara kvar i med- och motgång.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden