Mitt i Tensta

Lång tid innan farlig moped forslades bort

- Felicia Karlsson

En uppeldad moped låg orörd i drygt två veckors tid vid Tenstagång­en 30. Barn har lekt och klättrat på mopeden som är täckt av släcknings­medel.

– Det känns som tjänstemän och de som sköter området struntar i oss boende, säger en Tenstabo.

– Mopeden har legat här i två veckor nu, det är löjligt. Barn har klättrat på mopeden och andats in släcknings­medel, det kan inte vara bra och de kan göra sig illa, säger Tenstabon som vill vara anonym när Vi i Tensta är på plats.

På mopeden sitter en remsa avspärrnin­gsband som tyder på att polisen varit där.

– Jag har felanmält mopeden på kommunens hemsida. Och så har jag varit in till Svenska Bostäder för att höra om det är deras ansvar att ta bort den. De sa att mopeden måste saneras innan den kan plockas bort och så verkar det som att den ligger på gränsen mellan kommunen och Svenska Bostäders område, säger Tenstabon.

Att mopeden måste saneras anser Tenstabon som märkligt. Det borde inte vara några problem att snabbt få i väg den utan sanering, när barn har lekt vid den, menar hon.

– Det känns som tjänstemän och de som sköter området struntar i oss boende och saknar engagemang. Att man ska behöva tjafsa och säga till om en sådan här sak är ynkligt, det ska inte behövas.

Hon berättar om en annan händelse som inträffade strax före midsommar. Blommorna i rabattkruk­orna togs bort i Tensta centrum och ersattes inte förrän tre veckor senare med nya.

– Till slut felanmälde jag att krukorna stod tomma och då kom det nya plantering­ar dygnet efter. Och när Tenstatorn­et började byggas togs helt plötsligt tio prydnadsta­llar ned utan förvarning. Jag förstår om de behövde ta ner dem på grund av bygget, men de kan väl förvarna.

Enligt henne känns det som att kommunen tänker att det inte är så noga vad som händer i Tensta.

– Jag tror knappast mopeden skulle legat lika länge i någon annan stadsdel. Det blir inte billigare att ta bort den bara för att man låter den ligga kvar. Det handlar om allmänintr­ycket för både boende och besökare i området.

Barn har klättrat på mopeden och andats in släcknings­medel, det kan inte vara bra.

 ??  ?? SKROT. Polisbande­t vittnar om att platsen varit avspärrad. Det har inte hindrat barn från att leka vid mopeden som är täckt av släcknings­medel och har vassa föremål som sticker upp.
SKROT. Polisbande­t vittnar om att platsen varit avspärrad. Det har inte hindrat barn från att leka vid mopeden som är täckt av släcknings­medel och har vassa föremål som sticker upp.
 ?? FOTO: FELICIA KARLSSON ?? MOPED. Mopeden har legat i drygt två veckor utan att någon tagit ansvar för att få bort den.
FOTO: FELICIA KARLSSON MOPED. Mopeden har legat i drygt två veckor utan att någon tagit ansvar för att få bort den.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden