Mitt i Tensta

Utsikt och gamla tider

Sommaren är här och Stockholm är fullt av aktivitet. Abbe, Abel, Tina, Abdirahman, Jasmin, Zeynab, Tony och Emna sommarjobb­ar hos Kista-Rinkeby stadsdelsn­ämnd och har fått i uppdrag att utforska flera av sommarens aktivitete­r. Här delar de med sig av sina

-

Skansen är världens äldsta friluftsmu­seum, grundat 1891 av Artur Hazelius. Syftet med Skansen var att visa hur människor bodde och i olika delar av Sverige under äldre tid. I Skansen kan man kolla på olika exotiska och nordiska djur. Dessutom kan man lära sig om gamla nordiska byggnader.

Vi i gruppen var oeniga om våra åsikter om Skansen. Men sammanfatt­ningsvis ger vi stället 3 av 5. Eftersom vissa av oss tyckte att det var en rolig upplevelse genom att titta på djuren och lära sig om olika byggnadern­a, medans andra nöjde sig med att bara sitta och njuta av utsikten.

Vissa tyckte att det luktade illa på skansen och där av fick det ett lägre betyg. Det som kan ge Skansen 5 av 5 är om dem har några bänkar att sätta sig ner på. Bänkarna behövs eftersom Skansen är väldigt stor och man går väldigt mycket, plus vissa av djuren kan man ibland inte se eftersom de gömmer sig så de borde ha fler djur. Skansen är en plats för djurälskan­de människor tycker vi i gruppen.

Öppettider: 10.00–22.00 Vuxna: 180 kr Barn: (6-15år) 60 kr Pensionär: 160 kr Grupp: 160 kr (minst 10 betalande vuxna) Adress: Ta tvärbana nr.7 från Kungsträdg­ården till Skansen När vi var i Globen fick vi åka skyview. Med skyview åker man längst upp på Ericsson Globe och så ser man hela Stockholm. Skyview byggdes år 2010 och det är den enda i hela världen. Attraktion­en består av två specialdes­ignade glasgondol­er som har plats för 14 personer vardera.

Vi tycker att det var ganska bra att åka längst upp och se hela Stockholm, för det är en fin utsikt. Dessutom känslan att åka 130 meter över havet var ganska bra. Vi fick också lite informatio­n om attraktion­en innan man åkte upp vilket väckte vår nyfikenhet. Skulle inte tacka nej till att åka första gången men tror det skulle bli tråkigt att göra det flera gånger. Vår bedömning blir 4 av 5. Som sagt var det jättebra upplevelse att åka längst upp och se hela staden.

Vi kan ge 5 av 5 om vi var där på kvällen, för att då tror vi att stadens belysning skulle ge det en finare utsikt.

Tid: 20 minuter Vuxna: 150 kr Barn: 100 kr Pensionär: 100 kr Egen gondol(max 14 personer): 1950 kr Adress: Globen T-bana Station

Abel, Emna, Abdullahi, Tina, Zeynab, Abdirahman, Jasmin, Tony

 ?? FOTO: TINA TAMIRZAHDE ??
FOTO: TINA TAMIRZAHDE
 ??  ?? + plats för är en Skansen människor djurälskan­de gruppen. vi i tycker
+ plats för är en Skansen människor djurälskan­de gruppen. vi i tycker
 ??  ?? + Vi kan ge 5 av 5 om vi var där på kvällen
+ Vi kan ge 5 av 5 om vi var där på kvällen
 ?? J a s m i n o c h E
n a ?? SOMMARJOBB­ARNA DEL 6
J a s m i n o c h E n a SOMMARJOBB­ARNA DEL 6

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden