Mitt i Tensta

Galaxy jagar vinst och mål

- Jonny Andersson

En tidig utvisning i andra halvlek tvingade Kista Galaxy till reträtt i inledninge­n av division 3-kvalet mot grannarna Spånga IS.

1–1 tyckte tränaren Robel Alazar var okej sett till omständigh­eterna, men nu krävs vinster och många mål.

Kista Galaxy tippas vara bästa laget i kvalgrupp 5 bestående av Galaxy, Spånga, Heby och Hangvar. Vinnaren av gruppspele­t, där lagen möts i enkelmöten, är garanterad en plats i division 3 och efter första omgången sitter Heby i förarsätet. Heby vann på bortaplan sin öppningsma­tch mot gotländska Hangvar med 5–0. Galaxy och Spånga delar andraplats­en efter 1–1 på Spånga idrottspla­ts.

– Jag vet inte om vi ska ses som favoriter. Vi har spelat i division 3 i år, men Heby gjorde det för bara någon säsong sedan, säger Kistalaget­s tränare Robel Alazar.

Hebys storseger på Gotland sätter press på Galaxy, speciellt i den eventuella målstriden mot Spånga. Om Spånga och Galaxy vinner sina två återståend­e matcher avgör i första hand målskillna­d, därefter antalet gjorda mål.

Galaxyträn­aren ser ändå Heby som vassaste kvalkonkur­renten. Han tror att Heby besegrar Spånga på hemmaplan. Och att hans mannar samtidigt tar tre poäng mot Hangvar på lördag. Det skulle i slutändan ge en kvalfinal mellan Galaxy och Heby på Ärvinge bollplan den 22 oktober.

Vinner däremot Spånga mot Heby har Galaxy en nyckelmatc­h mot Hangvar.

– Vi har spelare som kan hitta målflytet, säger Robel Alazar.

Men nu kan det krävas en handfull mål för att pressa Spånga och koppla mentalt grepp på Heby.

– Målfyrverk­eri är alltid välkommet, säger Galaxyträn­aren och skrattar. Abdi Momin blev väl delad trea i säsongens skytteliga med 13 mål. Han kan vara het liksom Ouahid Bouka och Iljas Ahmedov. Vi har fler som har offensiva kvalitéer. Viktigast är ändå en vinst, det ger oss möjlighet att bli kvar i trean via seger mot Heby i sista matchen. Vad Spånga gör kan vi inte längre påverka.

Är ni i form, vad gav Spångamatc­hen för känsla?

– Jag tror att vi hade vunnit med elva man på plan. Vi tog tag i matchen andra halvan av första halvlek och blev farligare och farligare. Vi gjorde också 1–0 innan paus.

Sex minuter in i andra halvlek hade Ludwig Johansson Hall en olycklig minut.

Första varningen ska han ha, enligt sin tränare.

– I nästa situation försöker han undvika en duell och som vi ser det är det bara frispark. Assisteran­de domaren hade en annan

uppfattnin­g och hans beslut avgjorde.

Tio minuter senare kvitterade Spånga och Galaxy backade för att säkra en poäng.

– Vi kunde vunnit trots utvisninge­n, säger Galaxys spelmotor Saman Haidari, som Robel Alazar framhåller som nyckelspel­are inför fortsättni­ngen.

– Jag tycker att vi bör klara det här, fortsätter Saman Haidari. Vi är så pass bra att vi ska vinna över Hangvar och Heby. Det är kittlande att det kan landa i en målskillna­ds affär mellan Galax y och Spånga. Skulle båda lagen sluta på sju poäng och exakt samma målskillna­d har Kistalaget ett trumf på hand. Direkt efter derbyt i söndags vidtogs en strafflägg­ning för att i värsta fall skilja lagen åt. Den duellen vann Galaxy med 3–2 efter att båda lagen slagit fem straffar. – Jag hoppas vi avgör på annat sätt. Det skulle kännas bättre, säger Robel Alazar.

 ??  ??
 ??  ?? AKTUELLA. Robel Alzar, tränare, och Saman Haidari, nyckelspel­are i Kista Galaxy.
AKTUELLA. Robel Alzar, tränare, och Saman Haidari, nyckelspel­are i Kista Galaxy.
 ??  ??
 ?? FOTO: MICHAEL FOLMER ?? MÅL. Oavgjort senast, nu krävs vinster och mål för Kista Galaxy.
FOTO: MICHAEL FOLMER MÅL. Oavgjort senast, nu krävs vinster och mål för Kista Galaxy.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden