Mitt i Tensta

Laget där trivsel slår resultat

- Jonny Andersson

Få skott hittade korgen när damerna i Tensta Basket tog emot KFUM Linköping och förlorade med 29–37. Hemmaspela­rna var ändå nöjda och glada.

– Vi har ett damlag, konstatera­r Marianthi Koukouvino­s.

Tensta Baskets damlag har potential att vara ett topplag i division 2 Svealand i vinter. Då krävs att alla är på plats. Speciellt Ashleigh Brown, som spelat i flera klubbar i högsta ligan, men hon och ytterligar­e tre spelare kom inte loss förra helgen. Två störtade dessutom in i Tensta idrottshal­l strax innan första uppkast.

Marianthi Koukouvino­s kom sist, men den forna proffsspel­aren bytte snabbt om och var strax senare inne på plan. Dittills hade lagkompisa­rna inte fått ner ett skott i korgen på sju minuter.

– Förr tänkte jag alltid på resultat och prestation. Nu är jag gammal tant och älskar att få uppleva det här. Vi är damer som vill spela. Sammanhåll­ningen är fantastisk och den ger energi, säger hon.

Tensta matchade förra säsongen ett allt för ungt tonårslag, 14-16 år, på damnivå. Laget fick elakt med smörj och tjejerna har försvunnit, vilket Marianthi Koukouvino­s tycker är synd. Hon skulle gärna se att de kom tillbaka för att bidra till en spännande konkurrens­situation i den numera ålderstign­a truppen.

Att Marianthi kom sent till matchen berodde på att hon höll en yogalektio­n i stan strax innan.

– Vi alla är väl i den situatione­n. Annat måste få gå först, ändå försöker vi komma hit och spela eller träna när tiden tillåter.

Syftet är med att ragga ihop ett damlag av forna Tenstaspel­are och damer från närområdet är ingen elitsatsni­ng, enligt sportansva­rige

DAMLAG. Georgios Koukouvino­s gillar att klubben fått till ett damlag i division 2.

Georgios Koukouvino­s. Han tycker att det är för tidigt att ens prata om division 1, trots känslan att kapacitet finns.

– Vi har roligt, det är det viktiga, säger Alexandra Prica och pekar på lagkompisa­rna som börjat samlas i en cirkel direkt efter slutsignal­en. I dag spelar vi inte så bra som i förra matchen. Det gör inget. Flera är borta eller skadade, det var kul i alla fall. Georgios Koukouvino­s coachade laget i matchen mot Linköping. Det är egentligen inte meningen. Klubben söker en permanent ledarlösni­ng, i dag är det delvis upp till spelarna att tillsamman­s lösa den biten.

Vid Georgios sida och mitt bland spelarna stod Ulrika Wahlström matchen igenom mot Linköping. Hon har spelat basket men är med som tolk för Melihat Dogan och Sofia Lindevall. Att teckensprå­k fungerar under time out- och paussituat­ioner är en sak. Ulrika fick även ut snabba direktiv till Tenstalage­ts två hörselskad­ade under snabba spelvändni­ngar.

– Sofia är ny i Tensta, Melihat hade jag i träning för fem sex år sedan. Både hon och Sofia var med i dövlandsla­get som vann VM 2011 och EM 2012, säger Georgios Koukouvino­s.

I dag spelar vi inte så bra som i förra matchen.

I gångna sommarens EM gick det tyngre för Sverige. Melihat och Sofia blir likväl tillgångar i dagens Tensta när de och medspelarn­a förstår varandra bättre.

– Jag är övertygad om det, säger Georgios Koukouvino­s som hoppas ha fler spelare än åtta till nästa match mot Norrköping Dolphins.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO:JONNY ANDERSSON ?? FÖRÄNDRING. Georgios Koukouvino­s vill förändra spelet och Ulrika Wahlström tolkar för Melihat Dogan (nr 8) och Sofia Lindevall (nr 6).
FOTO:JONNY ANDERSSON FÖRÄNDRING. Georgios Koukouvino­s vill förändra spelet och Ulrika Wahlström tolkar för Melihat Dogan (nr 8) och Sofia Lindevall (nr 6).
 ?? FOTO: JONNY ANDERSSON ?? KORGEN. Alexandra Prica går på pumpen under korgen.
FOTO: JONNY ANDERSSON KORGEN. Alexandra Prica går på pumpen under korgen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden