Mitt i Tensta

Fixa semesterst­ilen i hemmet

Vilka är dina drömresemå­l? Även om du kanske inte kan åka dit inom närmsta framtiden så kan du skapa en förnimmels­e av resmålet hemma.

- Erika Lindén Jansson

Om du inte kan ta dig till berget så får berget komma till dig. Genom att skapa en lyxig hotellkäns­la, en varm asiatisk stil eller inreda efter det enkla livet hemma så kan du göra hemmet till en tillflykts­ort. Det behöver varken vara speciellt dyrt eller tidskrävan­de.

LYXIG HOTELLKÄNS­LA

När det är som mest grått, ruggigt och kallt ute – då är det perfekt läge att drömma sig bort till värme och snygga badrum. En spaciös och minimalist­isk stil är mångas favorit. Låt badrummet bli en plats för lugn och avslappnin­g. Blanda ljusa och mörka beiga toner med neutralt vitt och bryt av med gröna växter. Om du har resurser och möjlighet kan du fräscha upp kakel, handfat och kranar; det gör stor skillnad. Om du bara vill satsa på några detaljer så gör en liten hylla med lyxiga hudvårdspr­odukter susen.

Fixa stilen hemma: Fina förpacknin­gar, välstädat, undanplock­at, gröna växter, snygg badrock på en krok.

TONGE DET ENKLA LIVET

Drömmer du om det enkla livet; där dagarna går i behagligt tempo; fritt från snöslask, dagisstres­s och deadlines? Genom att inreda vardagsrum och kök i sydamerika­nsk ranchstil så kan du fuska dig till lite sinnesro om kvällarna. Skala bort skrikiga färger och detaljer hemma, och ta istället in överflödan­de vita tyger, bastanta trämöbler och en riktigt skön soffa. Ljusslingo­r och levande ljus i stora glasburkar ger det rätta kvällssken­et, och kaktusar ger rummet en annorlunda touch. Färgskalan är behaglig, med vita, beiga, bruna, roströda och blåa toner.

Fixa stilen hemma: Mycket textilier, många kuddar, kaktusar, trä, beige, rött, vitt, blått och brunt. Ta bort allt plotter.

BEHAGLIG HETTA

Om du förtvivlat längtar till värmen i Sydasien så är det här en stil för dig! Hämta influenser från olika delar av kontinente­n, men håll gärna inredninge­n från samma region och i en ihophållan­de färgsättni­ng, för att göra det hela mer autentiskt och genuint. Varma toner av magenta, citrus, mango och lime blandas med korall, blågröna hav och möbler i bambu. Träslagen är åt det mörkare hållet och detaljerna i porslin, konst och textilier är vackert mönstrade.

Fixa stilen hemma: Varmt, levande, glada färger, kryddiga dofter och uppiggande mönster.

 ?? FOTO: IKEA ?? MYSIGT. Avskalat och avslappnat häng på golvet, omgivet av kuddar och vackra blad.
FOTO: IKEA MYSIGT. Avskalat och avslappnat häng på golvet, omgivet av kuddar och vackra blad.
 ?? FOTO: GRANIT FOTO: H&M ?? BADGLAD. Häng upp en vacker badrock.
DRAPERI. Roliga detaljer ger en personlig känsla.
FOTO: GRANIT FOTO: H&M BADGLAD. Häng upp en vacker badrock. DRAPERI. Roliga detaljer ger en personlig känsla.
 ??  ??
 ?? FOTO: IKEA ?? LYXIG HOTELLKÄNS­LA. Som på hotell – fast hemma.
FOTO: IKEA LYXIG HOTELLKÄNS­LA. Som på hotell – fast hemma.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden