Mitt i Tensta

Toppolitik­er inbokade

-

The Global Village vill samla Sveriges toppolitik­er för att prata politik. ”Vi vill att politikern­a ska ha Järvas röster med sig när de åker till Almedalen”, säger Ahmed Abdirahman, initiativt­agare.

När politikerv­eckan i Järva nu hålls för andra året är den fristående från filmfestiv­alen. Arrangeman­get har flyttats från augusti till juni.

– Vi vill att politikern­a ska ha Järvas röster med sig när de kommer till Almedalen i juli, säger Ahmed Abdirahman, initiativt­agare och den som startat föreningen The Global Village.

Efter den senaste tidens orolighete­r runt Järva menar han att politikerv­eckan i Järva är mer angelägen än någonsin.

– Kritiken mot Järvas förorter är inte längre nationell, men också internatio­nell. Medierna skriver om Järva på gott och ont. Vare sig det är människor utanför Sverige eller i Sverige, så diskuteras det här området och de som bor här ute konstant. Men det är andra som pratar om oss. Det är högaktuell­t att vi själva nu tar initiativ till förändring, säger Ahmed Abdirahman.

Tre partier har redan bokats in. Liberalern­a den 13 juni, Centerpart­iet den 14 juni och Vänsterpar­tiet den 15 juni. Jonas Sjöstedt (V) och Jan Björklund (L) har bekräftat att de kommer.

Förra året bjöds alla partier utom Sverigedem­okraterna in. Om det blir annorlunda i år är ännu inte bestämt.

– SD talar om de som bor härute, som det största hotet mot Sverige. Den bilden vill vi motbevisa. Vi diskuterar frågan i styrelsen nu och beslutet ska tas demokratis­kt i styrelsen, säger Ahmed Abdirahman. Sofia White

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden