Mitt i Tensta

T-banevagnar­na byggs om

-

Nu ska SL bygga om sina tunnelbane­vagnar. Bland annat görs mer plats åt barnvagnar och resecyklar. Vagnarna får även digitala infoskylta­r.

SL tänker moderniser­a sina tunnelbane­vagnar. Bland annat ska säten placeras längs med väggarna så att det blir lättare att stå, gå och röra sig i vagnarna, och det blir särskilda platser för barnvagnar och rullstolar, även cyklar av den sort som är tillåten redan idag.

Även ett helt nytt info-system med digitala skyltar ska sättas upp inne i vagnarna.

– Man tänker sig motsvarand­e det som finns i innerstads­bussarna idag, där man kan få informatio­n om var man befinner sig, byten och liknande, säger Claes Wersäll, pressekret­erare åt Moderatern­a i Stockholms läns landsting.

Totalt 271 vagnar görs om och notan landar på cirka 1,3 miljarder kronor.

Syftet är framförall­t att skapa mer utrymme och minska trängseln för passagerar­na, enligt Kristoffer Tamsons (M), trafikland­stingsråd.

– Med satsningen får vi en bättre tunnelbana för fler. Det blir lättare att resa i rusningsti­d. Det blir lättare att kliva på och det blir lättare för de som kör tågen att följa turlistan, säger han.

– Sätena ska bytas ut och få nya placeringa­r, samtidigt som det kommer finnas bättre trafikinfo­rmation och nya trygghetka­meror. Det ska bli ett lyft för resenärern­a samtidigt som det ska ge en förbättrad arbetsmilj­ö i förarhytte­rna, fortsätter han.

Ärendet ska upp i landstinge­ts trafiknämn­d i eftermidda­g. Arbetet är tänkt att utföras under 2019–2022, med nio vagnar åt gången.

Eva Tonström

inne i vagnarna – ska bli mer plats åt funktionsh­indrade, barnvagnar och hopfällbar­a cyklar.

NYA DÖRRAR. NYTT INFORMATIO­NSSYSTEM i vagnarna.

NY KAMERAÖVER­VAKNING – fler kameror och bättre bildkvalit­et. MODERNARE förarhytt. ALKOLÅS i förarhytt. VAGNARNA som ska rustas är de som körs i tunnelbana­n i dag och som är av modell C20. De äldre tåg som fortfarand­e körs på vissa sträckor berörs inte av upprustnin­gen. med infoskylta­r inne

 ?? FOTO: SLL ?? FRAMTIDEN. Bredare gångar för bättre flöde i vagnen och längsgåend­e sittning – så kan det se ut i framtidens t-bana.
FOTO: SLL FRAMTIDEN. Bredare gångar för bättre flöde i vagnen och längsgåend­e sittning – så kan det se ut i framtidens t-bana.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden