Mitt i Tensta

Prinsparet prisade Fryshuset

Fryshuset i Husby har funnits ett tag. Men förra fredagen invigdes det också, under festliga former. På plats fanns både prins Carl Philip och prinsessan Sofia. Men det här var inte första gången kunglighet­er gör officiella besök i Husby.

-

et hela började med att Carl Philip och Sofia klev ur sin bil och välkomnade­s av barnen från förskolan Lofoten i närheten av Fryshuset. Sedan välkomnade­s de in för att närvara vid invigninge­n och klippa band.

Payam Boroodjeni, chef för Fryshuset i Husby, berättade från talarplats att han visade runt kungen i Husby för tio år sedan. När det så var dags för prinsparet att klippa banden talade de om sin familjs band till platsen, bland annat att prinsessan Sofia varit med Lugna gatan i Husby på ett besök.

– I vår familj går engagemang­et för Husby långt tillbaka, sade Carl-Philip.

Många invignings­talare betonade vikten av att Fryshuset finns på plats i Husby. Vikten av att det görs något för ungdomarna och att motverka det destruktiv­a lyftes fram. Prinsen gav helhjärtat sitt stöd i Husby.

– Det är en stor samhällsin­sats som vi gärna vill stödja, sade han. till Fryshuset

Ett annat toppnamn på plats var arbetsmark­nads- och idrottsbor­garrådet Emilia Bjuggren (S). Emilia, själv uppvuxen i närbelägna Tensta, framhöll vikten av att både bekämpa det dåliga som sker i områden som Husby, men även lyfta fram de goda sidorna. Hon talade om att det inte går att blunda för att dåliga saker händer, men att om enbart detta lyfts fram skapar det en känsla av att Husby skulle vara en dålig plats, vilket inte är bra för exempelvis de unga som bor här.

– En av de farligaste saker man kan göra är att låta människor tappa hoppet, poängterad­e hon.

Förutom att Fryshuset är en viktig institutio­n skojade Payam Boroodjeni om att det också är en ”fet mötesplats”, vilket lockade till skratt.

Jonas Carlsson

 ?? FOTO: MICHAEL FOLMER ?? INVIGNING. Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia klippte bandet.
FOTO: MICHAEL FOLMER INVIGNING. Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia klippte bandet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden