Mitt i Tensta

Det våras för fotboll

- Jonny Andersson

Det blir division 4-derbyn i Kista trots att Galaxy har bekymmer att få ihop en trupp och lagledning.

– Vi vill ha täta derbyn mot Galaxy, säger Husam ”Husse” Al Hakim, lagkapten i Kista SC, som tror att de kan förbättra fjolårets fjädeplats.

Att Kista SC slutade fyra i division 4-fotbollen förra året var en bragd sett till hur laget inledde säsongen. Efter åtta omgångarna hade Kistalaget fem poäng och chippade efter andan i tabellbott­en. Sedan kom juni. En fantastisk månad sett med Kista SC-ögon.

Laget vann fyra raka matcher och lagom till midsommar var tabelläget anständigt. Efter sommaruppe­hållet fortsatte klättringe­n och slutligen var KSC endast fem poäng efter andraplace­rade Spånga. Till överlägsna Österåker var det desto längre – 17 poäng.

Österåker förlorade en av 22 matcher. Mot Kista SC.

– Vi hade otur i början av förra säsongen. Många var borta och vi hade inte ork att kämpa i 90 minuter. Vi åkte på sena baklängesm­ål, det var jobbigt. Sedan blev det mycket bättre. säger mittbacken och lagkaptene­n Husam Al Hakim.

Tränaren, Hisham Al-Ibadi, menar att han fick skifta för många spelare i säsongsupp­takten. När han hittade rätt grunduppst­ällning hade han ett riktigt bra lag.

Kvällens träning på Ärvinge Bollplan, med knappt två veckor till seriepremi­ären

borta mot Bele Barkarby, är rejält uppskruvad. Husan Al Hakim sätter in en

rejäl tackling på en av lagkamrate­rna som spelar i grön väst, själv har han röd väst. Verbalt manar han på och det gör även Hisham Al-Ibadi och assisteran­de tränaren, Mosher Hussein.

– Vi ska absolut vara ett topplag, säger KSC-tränaren. Om killarna låter bli att ha ursäkter för att inte komma ner och träna och spela matcher.

Han tycker att det var för mycket familjesam­mankomster och liknande i fjol.

– Men jag förstår också, spelarna gör det här på sin fritid. Studier och jobb är viktigt, men bara för att man får främmande behöver man väl inte stanna hemma från träning.

Sluter alla upp är Hisham Al-Ibadi optimistis­k och tror att Kista SC utmanar i tabelltopp­en. Härom veckan besegrade KSC division 3-laget Enebyberg. KSC saknade samtliga ordinarie målvakter men vann med 5–4 och efteråt fick laget beröm av Danderydsl­aget.

– Det kan inte vara så vanligt, säger Husam Al Hakim med ett leende.

För Husam är säsongens derbyn mot Galaxy höjdpunkte­n och han hoppas innerligt att Kistakonku­rrenten får ihop en slagkrafti­g trupp. Speciellt minns han ett derby 2015 där hans lag kvitterade till 2–2, som blev slutresult­at, trots att man fått två spelare utvisade. Slutligen hade tre KSC-spelare synat det röda kortet.

– Och vi vann första derbyt, med 2–1, säger han med ett ännu bredare leende.

Hans bror, Mohammed Al Hakim, är en av Sveriges bästa domare och FIFA-domare.

– Jag ska kolla med honom och Stockholms FF om han kan döma något av derbyna i år. Det vore väl häftigt.

Blir det inte en fördel för dig?

– Nej, nej. Han är för proffsig. Han har faktiskt visat ut mig en gång, i Västerås där vi är uppväxta. Han tyckte att jag snackade för mycket och när jag invände visade han ut mig. På plan är jag inte hans storebror.

Vilka är seriens topplag?

– Spånga, Bele Barkarby, Djursholm, vi och så hoppas jag på Galaxy, säger Husam Al Hakim.

Vi ska absolut vara ett topplag.

 ??  ??
 ?? FOTO: MICHAEL FOLMER ?? DERBY. Husam Al Hakim och hans Kista SC hoppas att Galaxy får ihop laget i år.
FOTO: MICHAEL FOLMER DERBY. Husam Al Hakim och hans Kista SC hoppas att Galaxy får ihop laget i år.
 ?? FOTO: MICHAEL FOLMER ?? RÄTT FORMEL. Tränaren Hisham Al-Ibadi tror att Kista SC kan blanda sig i toppen i år. Nästa helg börjar serien.
FOTO: MICHAEL FOLMER RÄTT FORMEL. Tränaren Hisham Al-Ibadi tror att Kista SC kan blanda sig i toppen i år. Nästa helg börjar serien.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden