Mitt i Tensta

Rum som vibrerar av färg U

Är du en av de som förfärat drar efter andan när du hör mint, rosa, lila och rostrött i samma mening? Våga tänka efter och tänka om; färger i massor förgyller våra liv.

- Erika Lindén Jansson

nder en lång tid styrde de vita kulörerna över våra hem. Stockholms­vitt samsades med cement och fondväggar i café au lait, och en ensam liten kudde fick ofta stå för all uppmärksam­het i ett i övrigt väldigt minimalist­iskt rum. De dagarna går dock mot historien, och nu börjar vi mer och mer att färglägga. Det är nämligen kulörerna i hemmet som omsluter och ger den röda tråden till inrednings­stilen. Som förstärker en känsla och lyfter fram arkitektur­en, en möbel eller en accessoar. För att skapa dynamik är det en färgfamilj med flera olika balanseran­de kulörer som ger det mest lyckade resultatet. Men det kan också vara så att de mest oförutsägb­ara kombinatio­nerna är de som lyckas bäst.

TA IN VÄRMEN

En trend vi redan har sett mycket av är den där varma toner och känslor samsas. Sammet, mjukt, bulligt och en känsla av 1970-talet som samarbetar med orientalis­ka influenser och som visar att vi rör på oss och reser. Kulörmässi­gt målar vi djärvt i röda och rosa toner som går ton i ton. Accentfärg­en är gul. GÅ EFTER KÄNSLAN

Lugnt, harmoniskt och med en stor respekt till hantverket tar den här stilen varsamt över våra hem. Stilistisk­t och sparsmakat, hållbart och närproduce­rat, med eko-garvat läder och fårull. Tänk yta med samma struktur som på korgar, grov juteväv och tegel. Kulörmässi­gt ser vi grått, svart och varmt beige.

TA LÄRDOMAR AV HISTORIEN

Den här trenden visar det personliga och estetiska. Här pratar vi storytelli­ng om hur och varför och din personliga relation till tingen och kulören som är viktigare än de gällande trenderna. Tänk konst som fyller väggarna, design, äkta mattor och ärvda klenoder till de klassiska men väl så modiga kulörerna kornblått, plommon, smaragdgrö­nt och citrus. INRED MED GULDKANT

En kombinatio­n av lyx och bohem där avslappnat möter det guldkantad­e. Vi ser stormönstr­at och detaljrikt samtidigt som marmorn, ihop med de varma metallerna som domineras av mässing, finns kvar. Blåa, gröna och gula toner samsas här, och hämtar inspiratio­n från hav, land, sol och skog.

EN SVUNNEN TID KOMMER TILLBAKA

Mota bort de mörka molnen vid horisonten med en rejäl dos glamour och framtidstr­o. Art décotrende­n med Miamivibba­r bjuder på puls och lekfullhet, med värme och intensitet. Glada kulörer som djupnar i takt med att solen går ner i havet. Turkoser, koraller och gult symboliser­ar det sköna livet, och trivs i sällskap av vitt, svart, guld och stora gröna växter.

 ?? FOTO: BECKERS ?? RETROKÄNSL­A. Sammet, mjukt, bulligt och med en känsla av 1970-talet.
FOTO: BECKERS RETROKÄNSL­A. Sammet, mjukt, bulligt och med en känsla av 1970-talet.
 ?? FOTO: ALCRO ?? SATSA! Våga ta i och använd lite mer ovanliga kulörer och färgkombin­ationer hemma.
FOTO: ALCRO SATSA! Våga ta i och använd lite mer ovanliga kulörer och färgkombin­ationer hemma.
 ?? FOTO: BECKERS ?? SCHYSST BLANDNING. Lyxig och bohemisk blandas med guld och naturtoner.
FOTO: BECKERS SCHYSST BLANDNING. Lyxig och bohemisk blandas med guld och naturtoner.
 ?? FOTO: BECKERS ?? ON THE EDGE. Ärvda klenoder matchas med klassiska djupa och vågade färger.
FOTO: BECKERS ON THE EDGE. Ärvda klenoder matchas med klassiska djupa och vågade färger.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden