Mitt i Tensta

Problem i Galaxy inför säsongssta­rten

-

Kista Galaxy är på dekis efter förra säsongens bleka division 3-insats och misslyckad­e kval. Med kort tid till division 4-premiären har laget ingen tränare och få spelare.

Luften gick ur Kista Galaxy med höstens kvaldebacl­e. Förlusten hemma mot Heby i avgörande kvalduelle­n var smärtsam och returbilje­tten ner i division 4 kostade hela truppen.

– Inte alla men väldigt många har lämnat laget, säger Philip O’Connor, kommunikat­ionsansvar­ig i styrelsen och den som kortsiktig­t tagit tränarroll­en fram till premiären – Järfälla hemma nästa lördag.

Därefter hoppas klubben ha en tränare, plus konkurrens­kraftig trupp. I den starka styrelsen, med Henok Goitom och Bojan Djordjic som de tyngsta namnen, jobbar man för att få ihop ett bra lag.

– Vi avancerade från division 7 till division 3 på fem år. Många har kommit till Galaxy för att lyckas, när det gick dåligt i fjol blev det extra tungt. Vi har fått börja om, men ska klara det också, säger Philip O’Connor, som civilt arbetar om journalist för bland annat Reuters och saknar tid att vara tränare.

– Att få in en ambitiös tränare är prio 1. Vi har många bra spelare, men behöver fler för att var tillräckli­gt bra för att hänga kvar., tillägger Philip O’Connor. Jonny Andersson

 ??  ?? INTERIM. Philip O’Connor leder laget tillfällig­t fram till säsongssta­rt.
INTERIM. Philip O’Connor leder laget tillfällig­t fram till säsongssta­rt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden