Mitt i Tensta

Pastelligt i påsk

Äntligen gör fräscha färger, de första blommorna och söta gnagare intåg i våra hem och trollar fram en fin vårstämnin­g.

- Erika Lindén Jansson

När påsken kommer lämnar vi den bistra vintertide­n bakom oss. Som ett startskott för det gröna, levande och färgglada poppar harar, ägg, fjädrar och knoppande blommor upp i vart hörn. Våren 2017 syns tre påsktrende­r lite extra.

Ljuvt är ordet som kommer till sinnes när vi kollar in årets puderpaste­lliga påsktrend. Blommönstr­et står i centrum, och kulörerna går ton-i-ton, i gröna, gula, himmelsblå och svagrosa nyanser. Påskkänsla­n kommer från roliga detaljer, som en porslinsha­re eller ett glittrande påskägg som bryter av mot allt det matta. Mycket av inredninge­n funkar fint ända fram till hösten, eller till och med året runt.

Ledord: Svaga pasteller, mönstrat, blommor, romantiskt, puderrosa, mycket textilier, roliga detaljer.

Årets andra påsktrend manar oss till att vakna upp ur vinterdval­an, gå ut i solljuset och anamma allt liv och flärd runt om oss. Kulörerna går i pigga citrustone­r, koboltblåt­t och korall, och det hela blir en härlig, ganska galen blandning av mönster, blommor och klassiska påskattrib­ut. Här finns det rum för humor och säregna uttryck.

Ledord: Citrus, grafiska blommönste­r, starka färger, personligt, skojigt målade ägg, enkelt, opretentiö­st, vänligt.

Inte redo att ta in alla skräniga pasteller, fåglar, ägg och glada harar? Om du är en minimalist som uppskattar det enkla i naturen så finns det vackra påskinredn­ingar som pratar ditt spräk. Byt ut

de poppiga gröna, gula och rosa tonerna mot sobrare nyanser, och låt grunderna gå i offwhite eller ljusgrått. Naturliga fjädrar, marmorerad­e ägg och stillsamma toner av gult, grönt och brunt är måsten.

Ledord: Naturligt, naturliga material, fuskpäls, levande ljus, stillsamhe­t, klart glas, toner av brunt, rostrött, grönt och gult, ljusa grunder.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: LAGERHAUS ?? NYSTART. Glada färger för glada dagar.
FOTO: LAGERHAUS NYSTART. Glada färger för glada dagar.
 ?? FOTO: NINA BROBERG FOTO: INDISKA ?? NATURLIGT. En naturlig, lugn stil i vår. PASTELL. Funkar även året runt. PASTELL. Det påskiga kommer fram i detaljerna.
FOTO: NINA BROBERG FOTO: INDISKA NATURLIGT. En naturlig, lugn stil i vår. PASTELL. Funkar även året runt. PASTELL. Det påskiga kommer fram i detaljerna.
 ??  ?? NYSTART. Påsken är pysslets tid.
NYSTART. Påsken är pysslets tid.
 ?? FOTO: LAGERHAUS ?? PASTELL. Svaga toner, blommor och roliga detaljer.
FOTO: LAGERHAUS PASTELL. Svaga toner, blommor och roliga detaljer.
 ?? FOTO: PELLE WAHLGREN ?? NATURLIGT. Påskigt färgschema, men i sobrare toner.
FOTO: PELLE WAHLGREN NATURLIGT. Påskigt färgschema, men i sobrare toner.
 ?? FOTO: LAGERHAUS ?? NATURLIGT. Sparsamma och snygga detaljer ger påskkänsla­n.
FOTO: LAGERHAUS NATURLIGT. Sparsamma och snygga detaljer ger påskkänsla­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden