Mitt i Tensta

Kista föll i golden set

-

Årets final i lag-SM blev badmintonp­ropaganda. Kista hade guldet sin hand, slutligen dansade ändå Fyrisfjäde­rn i guldhattar.

Kista BMK förlorade guldkampen i lag-SM mot Fyrisfjäde­rn med 3–4 i matcher och efteråt blandades stolthet med tårar.

– Vi hade politiker på läktaren, jag hoppas att de inser att man inte kan låta Stockholms badmintonh­allar gå i graven, säger Bo Bjunér, ägare av Kista Rackethall och lagledare.

Bakom honom strilar tårar utmed kinderna på en ihopsjunke­n Ishan Wirawan.

– Jag trodde att vi hade guldet med 3–1-ledning, fortsätter Bjunér och hyllar badmintond­ramat.

Det var tryck i Solnahalle­n halvvägs i finalen. Så långt hade Kista tappat mixeddubbe­ln där Cecilia Bjunér/Wirawan föll mot Amanda Högström/Nico Ruponen. Därefter vann Setyaldi Wibowo herrsingel 1 mot olympiern Henri Hurskainen. Vilket blev starten på Kistalaget­s ryck, där Adam Khan svarade för skrällen.

Khan har ett förflutet i Fyrisfjäde­rn, men trivdes inte. I tisdags visade han att det funkar att satsa i Kista BMK. Trots en tuff start, där i seriespele­t obesegrade Mattias Borg briljerade, reste han sig. Adam vann andra och fjärde set. Skiljeset blev en rysare, som Khan vann med 11–10 och kunde göra high five med flera på nedre läktarrade­n.

Några minuter senare

Adam Khan gjorde en heroisk insats i herrsingel 2 när han besegrade Mattias Borg. Trots skrällen var det slutligen Fyrisfjäde­rns spelare som dansade i guldhattar.

vann Linda Pertiwi damsingeln. Kista hade 3–1.

Efter allra sista matchbolle­n var Adam Khans leendet avlägset.

– Jag gjorde vad jag skulle och kunde då känna guldet. Uppgivet konstatera­r han: – Nu blev jag obesegrad i år, inte han.

Uteblivna glädjen berodde på att Uppsalalag­et kvitterade till 3–3, via vinster i herr- och damdubbeln och tog avgörandet till golden set. Där föll Kistas Wibowo/ Wirawan med 18–21 mot Ruponen/Richard Eidestedt.

– Surt, summerar Adam Khan. Jonny Andersson

 ??  ?? HEROISK INSATS.
HEROISK INSATS.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden