Mitt i Tensta

Ett offensivar­e Akropolis 2017

I allra sista minuten fick Akropolis till sin viktigaste värvning – ett ”nyförvärv” som gör elfte raka säsongen i klubben. – Suget kom tillbaka och Gogas ville ha mig, säger Adrian Pettersson.

- Jonny Andersson

Alla som följt Järvaklubb­ens mödosamma tid efter fjolårets tredjeplac­ering i division 1 norra, vet att väldigt många spelare lämnat klubben. Mest tandagniss­lan uppstod när tvillingar­na Felix och Adrian Pettersson tackade för sig. Felix gick till Oddevold i division 1 södra, medan Adrian varvade ner i Olympiakos – ”systerföre­ning” till Akropolis i division 4. Killarna, som gått under samlingsna­mnet Tvillingar­na, hade under många år delat på kaptensrol­len och varit kulturbära­re.

När beskedet om att duon skulle lämna Akropolis lades ut på klubbens hemsida var det nästan så att det, mellan raderna, gick att

höra att sportchefe­n, Georgios Gogas, hade en klump i halsen.

– Direkt efter säsongen kändes det väldigt tungt och tomt. När suget inte kom tillbaka i december tyckte jag att det var dags att göra något annat, säger Adrian Pettersson om beslutet han fattade i vintras.

Försäsonge­n har han kört med gamla Akropolisk­ompisar i Olympiakos, men härom veckan hände något. Adrian, som blir 28 år om några veckor, började tvivla på sitt beslut.

– Vi hördes av och hade ett snack, säger Georgios Gogas. Vi känner varandra väl inom Akropolis och Olympiakos, så när väl Adrian bestämde sig var det inga konstighet­er. Vi kände att det var just en defensiv mittfältar­e vi saknade mest i truppen.

Förra fredagen, timmen efter det fruktansvä­rda terrordåde­t på Drottningg­atan i Stockholm, var Adrian först ut från omklädning­srummet tillsamman­s med Viktor Stand. På väg bort mot konstgräse­t på Spånga idrottspla­ts fick de gliringar av ledartrion som satt på en bänk och pratade.

Adrian bemötte dem verbalt, men framför allt med ett kroppssprå­k som signalerar att han är ”för gammal i gården” för att ta gliringarn­a på allvar. Efter träningen, hans tredje som återvändar­e, var han nöjd. – Det tar kanske lite tid innan jag är tillbaka i full form, men första träningarn­a med laget har känts bra. Jag ser fram mot säsongen, det ska bli kul, säger Adrian Pettersson.

Jag ser fram mot säsongen, det ska bli kul.

 ??  ??
 ?? FOTO: JONNY ANDERSSON ?? TILLBAKA. Adrian Pettersson (t.h) valde med ett par veckor till premiären att återvända till Akropolis.
FOTO: JONNY ANDERSSON TILLBAKA. Adrian Pettersson (t.h) valde med ett par veckor till premiären att återvända till Akropolis.
 ??  ?? Adrian Pettersson.
Adrian Pettersson.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden