Mitt i Tensta

Barnen som fixade pyntet till påsk

- Kerstin Gustafsson 070-78 72 077 kerstin.gustafsson@direktpres­s.se

– Tio, nio, åtta, sju…. Alla barnen räknar gemensamt ner till noll. Och så öppnas skyltfönst­ret som barnen pyntat så fint till påsk!

Ett av de stora skyltfönst­ren in till gallerian i Rinkeby är finare än alla andra. Där har barnen från Förskolan Torget gjort påsk-pynt och nu kan alla se vad de har åstadkommi­t. Det är första gången som de pyntar till påsk, men de har gjort likadant till julskyltni­ngen tidigare. – Vi har arbetat med tredimensi­onellt påsk-pynt, säger Jenny Berntsson, som är konstnär och arbetar på Förskolan Torget.

– Två avdelninga­r med barn sjunger här, men alla sex avdelninga­r har varit med och arbetat med påskskyltn­ingen.

Förskolan Torget ligger alldeles i närheten av Rinkeby centrum och har runt 100 barn. En av pedagogern­a stämmer gitarren och sedan sjunger barnen några sånger. De har också tillverkat egna trummor, som används flitigt under framförand­et. Några av barnen

dansar och publiken på Rinkeby torg applåderar entusiasti­skt.

– Vår förskola har en egen konstatelj­é, säger Jenny Berntsson, vi ser konst som ett sätt att utveckla språket. Vi arbetar enligt Bornholmsm­odellen och fokuserar på språk, konst och hälsa.

När skyltfönst­ret är öppnat, och alla sånger och danser är framförda, blir det saft och frukt till alla barn.

Vi ser konst som ett sätt att utveckla språket.

 ?? FOTO: KERSTIN GUSTAFSSON ?? PÅSKSKYLTN­ING. Barnen på Förskolan Torget har gjort påsk-fint i ett av de stora skyltfönst­ren till gallerian i Rinkeby.
FOTO: KERSTIN GUSTAFSSON PÅSKSKYLTN­ING. Barnen på Förskolan Torget har gjort påsk-fint i ett av de stora skyltfönst­ren till gallerian i Rinkeby.
 ??  ?? PÅSKFEST. Några avdelninga­r sjöng och dansade, andra barn tittade på. Men alla hade hjälpt till att göra påskpyntet i skyltfönst­ret.
PÅSKFEST. Några avdelninga­r sjöng och dansade, andra barn tittade på. Men alla hade hjälpt till att göra påskpyntet i skyltfönst­ret.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden