Mitt i Tensta

Det blir ett offensivar­e Akropolis 2017

- Jonny Andersson

– Fotboll är som livet. Min uppgift är att få spelare att trivas, göra bra saker tillsamman­s och känna att de behöver varandra. Jag är nöjd vårt spel, taktiskt fungerar det allt bättre, säger Konstantin­os Panagopoul­os.

Annandag påsk inleder hans Akropolis division 1-säsongen borta mot Sandviken.

Akropolis nya tränare förordar offensiv fotboll och under försäsonge­n har laget gjort rätt många mål (snittet är två per match), dessutom fördelat på flera spelare. Hans vilja är att bryta ett mönster.

– I Sverige spelar ni 4-42. Jag vill spela 4-3-3 med offensiv kreativite­t.

Han tycker att det fungerar allt bättre och vill undvika att prata resultat.

– Jag vill se till lagets utveckling, se det positiva. Enskilda spelare kan göra misstag, jag vill att vi som lag ska göra färre misstag. Det håller inte att peka ut enskilda, laget gör saker tillsamman­s.

Att spela offensiv, attraktiv fotboll, ser han som en krydda. Men sitter inte spelidén i enskilda matcher måste man kunnat spela klokt och ta ett oavgjort resultat, menar Panagopoul­os vidare. – Jag tror och hoppas att vi kan göra en bra säsong.

Även lagets assisteran­de tränare, Johan ”Grabben” Blomberg, har positiva vibbar. Till skillnad mot Panagopoul­os kan han konkurrent­erna. Han förvånades över att inga av dem pratade om Akropolis när landets division 1-klubbar hade upptaktstr­äff förra veckan.

– Vi har ändå blivit tvåa och trea de senaste två säsongerna. Att många tippar Västerås, med Johan Mjällby som tränare, kan jag förstå. Men Brage? Vi har haft Brage efter oss i tabellen senaste säsongerna och slog dem nyligen i träningsma­tch. Man, ja ja. Vi kan få smyga och det är rätt bra sett till spelaromsä­ttningen, säger Grabben.

Premiären spelar Akropolis borta mot Sandviken nu på måndag. Första hemmamatch­en är mot Umeå den 23 april.

Jag tror och hoppas att vi kan göra en bra säsong.

 ?? FOTO: JONNY ANDERSSON ?? KREATIV. Konstantin­os Panagopoul­os vill att Akropolis spelar offensiv och kreativ fotboll.
FOTO: JONNY ANDERSSON KREATIV. Konstantin­os Panagopoul­os vill att Akropolis spelar offensiv och kreativ fotboll.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden