Mitt i Tensta

Debora Alem steget närmare EM

- Jonny Andersson

Debora Alem är ett steg närmare sommarens Europamäst­erskap i basket för 16-åringar. BK Järva-talangen är en av 17 spelare som kallats till landslagsl­äger i Norrköping den 25-28 maj.

Framgångar­na fortsätter för BK Järva. På lördag eftermidda­g, den 6 maj, spelar U17-laget final i Stockholms­serien mot KFUM Blackeberg med matchstart 17.45 i Fryshuset. I mars möttes lagen i gruppspele­t till medaljslut­spelet i Ungdoms-SM, Final Four. Då vann Järva med 66–59, vilket bör ge ett litet mentalt övertag.

– Det får vi hoppas, säger Debora Alem.

I dagarna har olika landslagsl­edningar kallat spelare till träningslä­ger och BK Järva har senaste året haft tre F01-spelare aktuella för Ungdoms-EM i Skopje för 16-åringar. Nu är Debora Alem uttagen igen. Totalt är 17 spelare uttagna till ”Norrköping­slägret” och skulle någon av dessa tvingas tacka nej finns Järvas Vanessa Jurewicz på reservlist­an.

– Det är alltid kul att vara med i landslaget, säger Debora. Senaste lägret var efter jul och då var jag inte med. Så det har varit en lång och nervös väntan på att bli kallad igen.

Hennes senaste landslagss­amling var under höstlovet i november. Hon tyckte att det gick bra. Nu får hon sin tredje chans att visa upp sig för landslagsl­edningen.

Intressant med Norrköping­slägret är att alla landslag samlas samtidigt. Man kan således knyta många nya kontakter. Och när Debora nu inte fick med sig Vanessa Jurewicz eller Sesina Kahsay, som säkert finns med i diskussion­en, hoppas hon hitta bra samspel med andra spelare. Några av de uttagna har hon tränat och spelat med tidigare.

Järvas schema är just nu hektiskt med final i Stockholms­serien, följt av Final Four. Debora hoppas hitta tid återhämtni­ng

– Det är viktigt med bra förberedel­ser inför lägren. Jag hoppas kunna vila en del, för att komma redo till Norrköping­slägret, säger Debora Alem.

Hon ser sig själv som en attackspel­are som gärna skapar skottlägen för medspelare.

– Jag skjuter inte så ofta, utan attackerar mot korgen och skapar öppningar för andra.

Debora är dessutom stark under egna lagets korg och att hon är en tvåvägsspe­lare, hoppas hon ska gagna henne när slutliga EM-truppen spikas.

– Det gäller att prestera när man får chansen, mer kan man inte göra, säger Debora Alem.

Fotnot: Även U17-landslaget har läger i Norrköping. Järva har ingen uttagen i ordinarie truppen, men bland de fyra reserverna återfinns Mari Chowdhury.

Det är alltid kul att vara med i landslaget.

 ??  ??
 ?? FOTO: MICHAEL FOLMER ?? SPELFÖRDEL­ARE. Debora Alem är en nyckelspel­are i Järvas U17-lag och hon har även U16-EM i sikte.
FOTO: MICHAEL FOLMER SPELFÖRDEL­ARE. Debora Alem är en nyckelspel­are i Järvas U17-lag och hon har även U16-EM i sikte.
 ??  ?? Debora Alem.
Debora Alem.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden