Mitt i Tensta

Galaxy uteslutna ur fyran

”Vi är inställda på att göra en ordentlig omstart.”

- Jonny Andersson

Kista Galaxy har uteslutits ur division 4 norra efter att laget för andra gången tvingats lämna walk over.

– Motgångar är inte kul. Vi har misslyckat­s och är besvikna, säger ledaren Robel Alazar.

Kista Galaxy inledde fotbollssä­songen i ett hopplöst läge. Efter att laget i höstas misslyckad­es med att kvala sig kvar i division 3 försvann nästan alla spelare. Två var kvar när försäsonge­n 2017 började.

– Det som nu hänt var ett scenario vi såg innan säsongen startade, men vi ville inte ge upp i första taget. Istället försökte vi göra rätt för oss, bland annat med hänsyn till övriga lag i serien. Hade vi dragit oss ur innan serien startade skulle i alla fall två lag åka ur, nu blir det bara ett eftersom vi påbörjade säsongen, säger Robel Alazar.

Första gången Galaxy hade otillräckl­igt med spelare för att starta en match var hemma mot Bele Barkarby i maj. Andra gången laget lämnade w.o var i bortamatch mot Vaxholm förra helgen..

Då blev laget automatisk­t uteslutet av Stockholms Fotbollför­bund.

– Vi var tre spelare och jag en av dem, säger Robel Alazar.

– Det känns trist att det blivit så här, fortsätter han. Motgångar är inte kul. Vi har misslyckat­s och är besvikna.

Han citerar Galaxyleda­ren Philip O´Connor: ”Win or learn”.

– Vi är inställda på att göra en ordentlig omstart, oavsett om vi bara ramlar ner i femman eller tvångsdegr­aderas ner i division 6.

– Som förening har vi blivit många erfarenhet­er starkare. Och vi har ett damlag på väg upp i fyran, så Galaxy finns kvar, tillägger Robel Alazar.

 ??  ??
 ?? FOTO: PHOTOGRAPH­ER MICHAEL FOLMER ?? SLUT. Robel Alazar och hans Kista Galaxys säsong är nu slut. Laget har uteslutits efter två w.o.
FOTO: PHOTOGRAPH­ER MICHAEL FOLMER SLUT. Robel Alazar och hans Kista Galaxys säsong är nu slut. Laget har uteslutits efter två w.o.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden