Mitt i Tensta

Tyst minut efter dödsskjutn­ingen

- Kerstin Gustafsson

Dagen efter dödsskjutn­ingen på Risingepla­n i Tensta anordnades en minnesstun­d. Den unge mannen hedrades med en tyst minut.

– Jag kände honom, säger Ali Abdukadir, chef för Sociala insatsgrup­pen i Järva.

– Alla kände honom här i Tensta. Han var lätt att tycka om.

Ali Abdukadir arbetar sedan många år med unga i Järva, som vill få ordning på sina liv. Han kände den dödade unge mannen väl.

– Jag har aldrig varit orolig för honom, men man vet ju aldrig. Det är obegriplig­t att han är död. Vi känner alla en stor sorg.

Det var vid 20.38 på fredagskvä­llen som polisen fick larm om skottlossn­ing i Tensta. När polisen anlände till platsen hittades 22-åringen utanför en port vid Risingepla­n. Mannen fördes till sjukhus i polisbil, men avled senare av sina skador.

Tre personer har hämtats in för förhör och dagen därpå, på lördagsmor­gonen anhölls en man i 30-årsåldern misstänkt för brottet.

Mannen häktades på tisdagen som misstänkt för grovt vållande till annans död och grovt vapenbrott. Åklagaren misstänker alltså inte att mannen har dödat offret med vilje.

Den misstänkte medger att det finns skäl att häkta honom för vapenbrott, men nekar till att ha orsakat 22-åringens död.

Under den gångna helgen ägde flera dödsskjutn­ingar rum runt om i landet. Regeringen ska höja anslaget till polisen med två miljarder under 2018. Det är den största satsningen på polisen under 2000-talet. Totalt ska 7,1 miljarder kronor extra satsas på polisen under de kommande tre åren.

”Vi känner alla en stor sorg.”

 ??  ??
 ?? FOTO: ROUZBEH DJALAIE/SVERIGES RADIO ?? EN TYST MINUT. Dagen efter att 22-åringen sköts ihjäl i Tensta hölls en tyst minut till hans minne. Grannar och vänner samlades i sin sorg.
FOTO: ROUZBEH DJALAIE/SVERIGES RADIO EN TYST MINUT. Dagen efter att 22-åringen sköts ihjäl i Tensta hölls en tyst minut till hans minne. Grannar och vänner samlades i sin sorg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden