Mitt i Tensta

Jag är hedrad och glad över medaljen.

Birgitta Notlöf har tilldelats Kungliga Patriotisk­a Sällskapet­s Fostrargär­ningsmedal­j. Landshövdi­ng Chris Heister överlämnad­e medaljen vid en högtidlig ceremoni på Tessinska Palatset i Stockholm.

-

Birgitta Notlöf om Fostrargär­ningsmedal­jen.

Fostrargär­ningsmedal­jen delas ut till Sveriges främsta sociala entreprenö­rer. ”Den sociala entreprenö­ren Birgitta Notlöf har outtröttli­gt arbetat i 25 år för ett medmänskli­gare och mer integrerat Sverige genom att ge invandrade kvinnor värdefull kunskap och gemenskap”, löd motivering­en.

Birgitta Notlöf grundade kunskaps- och designcent­ret Livstycket i Tensta 1992. Visionen är att hjälpa invandrark­vinnor att ta sig ur sin isolering, lära sig det svenska språket och bli självförsö­rjande.

På så vis får de starkare självkänsl­a och blir ett större stöd under sina barns skolgång.

– Jag är hedrad och glad över medaljen. För mig är det tre begrepp som är centrala, det är demokrati, mänskliga rättighete­r och jämställdh­et. Detta är begrepp som jag kämpat för under hela mitt liv, säger Birgitta Notlöf.

Medaljen är i guld och bärs i rosett av gulgrönt siden. Tidigare mottagare av Fostrargär­ningsmedal­jen är exempelvis Nina Balabina från Lilla Akademien, Anders Carlberg från Fryshuset och Magnus Härenstam för rollen i tv-serien ”Fem myror är fler än fyra elefanter”.

Kungliga Patriotisk­a Sällskapet, som 2016 firade sitt 250-årsjubileu­m, grundades för att utveckla svenskt näringsliv och samhälle. Detta genom att belöna goda gärningar.

Sällskapet delar ut ett flertal andra medaljer, som till exempel Näringsliv­smedaljen och medaljer för Uppskattad Arbetsinsa­ts respektive Betydande Gärning. Sällskapet delar även ut bidrag för att sprida forskning och för sociala satsningar.

 ?? FOTO: VILHELM STOKSTAD ?? MEDALJ. Birgitta Notlöf har tilldelats en medalj för sitt arbete med LIvstycket i Tensta. Hon flankeras av Kungliga Patriotisk­a Sällskapet­s ordförande Erik Norberg och landshövdi­ng Chris Heister.
FOTO: VILHELM STOKSTAD MEDALJ. Birgitta Notlöf har tilldelats en medalj för sitt arbete med LIvstycket i Tensta. Hon flankeras av Kungliga Patriotisk­a Sällskapet­s ordförande Erik Norberg och landshövdi­ng Chris Heister.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden