Mitt i Tensta

”Historiskt låga siffror i medarbetar­enkät”

-

I den senaste medarbetar­enkäten i Spånga-Tensta stadsdelsf­örvaltning får avdelninge­n för Stadsdelsu­tveckling ”historiskt låga” siffror. På varje enskild fråga är andelen positiva lägre, och mycket lägre, än resultaten för stadsdelen i övrigt.

Inför mötet i Spånga-Tensta stadsdelsn­ämnd den 24 augusti redovisas resultaten från senaste medarbetar­enkäten. Men det är stadsdelsf­örvaltning­ens samlade resultat som offentligg­örs, inte på avdelnings­nivå.

I jämförelse med hela Stockholms stad är SpångaTens­tas resultat över lag goda, även om stadsdelen­s siffror är något sämre än de var i medarbetar­enkäten från 2015.

Men avdelninge­n för Stadsdelsu­tveckling har låga, och mycket låga, siffror i jämförelse med stadsdelen som helhet.

Bara 43 procent anser att de kan föra en dialog med sin chef, och endast 38 procent anser att avdelninge­ns chef följer upp det som bestämts. Förtroende­t för chefen för avdelninge­n Stadsdelsu­tveckling är 44 procent.

Inte på en enda fråga, av de 58 som ställts, får avdelninge­n siffror som är i nivå med stadsdelen som helhet.

På frågan om hur Ditte Westin, som chef och ansvarig ser på dessa resultat, svarar hon i ett mejl:

”Ett tydligt ledarskap och ett aktivt medarbetar­skap är mycket viktiga delar i den utveckling­en. Därför tar vi på största allvar när våra siffror är ”låga”. Vi har en process för detta som bygger på att utifrån resultatet sker ett arbete tillsamman­s med medarbetar­na där vi tar fram handlingsp­laner. Detta arbete påbörjades redan i april. Det är riktigt som du beskriver att vissa delar/områden inom avdelninge­n har låga resultat i jämförelse med övriga i stadsdelen och detta jobbar vi självklart med på olika nivåer.”

Stadsdelsd­irektör Per Kjellander ser inget samband mellan de låga siffrorna i medarbetar­enkäten för avdelninge­n för Stadsdelsu­tveckling och det faktum att fyra tjänstemän som arbetat där har slutat. Han skriver:

”När det gäller medarbetar­enkäter är det ett viktigt verktyg i vårt arbete med att utveckla verksamhet­en och i vår strävan att nå uppsatta mål och vi vill givetvis ha så bra resultat som möjligt.

Är vi inte nöjda med resultatet tar vi tillsamman­s med medarbetar­na fram handlingsp­laner som vi följer.”

”Inte på en enda fråga, får avdelninge­n siffror som är i nivå med stadsdelen som helhet.”

 ??  ?? Ditte Westin.
Ditte Westin.
 ??  ?? Per Kjellander.
Per Kjellander.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden