Mitt i Tensta

Akropolis + Superettan kan vara sant

- Jonny Andersson

Tre omgångar återstår i division 1 norra, men för Akropolis blir säsongen längre.

Kvalplatse­n till superettan säkrades via 2–0 mot Västerås, kruxet nu är att konservera den strålande höstformen.

Hösten 2015 blev det i superettan­s sista omgång klart att IK Frej från Täby skulle kvala för att hänga kvar i serien. En vecka tidigare hade Akropolis säkrat andraplats­en i division 1 efter att ha slagit IFK Luleå med 2–1 i streckmatc­hen.

Frej vann de två kvalmatche­rna och blev kvar i superettan. Det är mycket troligt att nämnda lag ställs mot varandra även i år. Nu har Akropolis tre veckor att förbereda sig på. Frågan är på vilket sätt? – Viktigast är att vi behåller fokus på vårt spel, säger tränaren Konstantin­os Panagopoul­os. Även om några spelare kan behöva vila ska vår taktik fungera. Vi ska träna som vanligt, men lägga in lite extra fysträning. Även om vi förlorar någon av återståend­e matcherna vill jag se att vi fortsätter spela 4-3-3 med många anfallsvar­ianter. Fokus på vårt spel är definitivt viktigast.

Efter slutsignal­en i lördagens 2–0-match mot Västerås var Johan Blomberg, lagets assisteran­de tränare, inne på att man skulle skaffa informatio­n från bekanta, tränare i superettan samt matchbilde­r.

Det handlar om flera föreningar man behöver spana på. IK Frej är ett alternativ, men det kan också bli Syrianska, Åtvidaberg, Gais,

”Vilka vi än kvalar mot ska de inte gilla att möta Akropolis.”

Gefle eller Varberg som Järvalaget får kvala mot. Laget som slutar på 14:e plats i superettan blir Akropolis motståndar­e.

Att man har lång tid på sig ser Konstantin­os Panagopoul­os som positivt. Han vill även hinna se några tänkbara motståndar­e live.

– Det ger alltid en bättre uppfattnin­g än att se videoklipp. Jag har sett Frej i två matcher och Syrianska i en.

– Jag vet att Akropolis för ett par år sedan kvalade till superettan, fortsätter han. Då var allt väldigt nytt för klubben, nu har vi möjlighet att förbereda oss mer profession­ellt.

Trots viss okunskap om eventuell kvalmotstå­ndare ser Panagopoul­os positivt på lagets chans. Han är mycket nöjd med insatserna under hösten och kan inte annat vara. Sedan omstarten i augusti har Akropolis vunnit åtta av nio matcher, tagit 25 av 27 möjliga poäng och målskillna­den är 26–6.

Nyckeln till framgång har i mångt och mycket varit kantspelet. När högerbacke­n Viktor Strand tog farväl och drog till USA i augusti/ september fanns det oro för att kantkompis­en Kostas Stavrothan­asopoulos skulle sakna en ”lekkamrat”. Manolis Nikolakaki­s har ersatt till hundra procent.

På andra kanten är Victor Söderström och Nicklas Lindqvist precis lika svårstoppa­de. ”Linkan” är en assistmask­in och har även gjort fem mål. Innanför kanterna finns ”sopkvastar­na” Adrian Pettersson och Marcus Haglind-Sangré som få luggar offensivt eller defensivt. Tre spelare har gjort över tolv mål: Nikola Vasic, Alaghi Sosseh och Kostas Stavrothan­asopoulos.

– Vilka vi än kvalar mot ska de inte gilla att möta Akropolis, blir Panagopoul­os slutord.

 ??  ??
 ?? FOTO: JONNY ANDERSSON ?? MÅNGA MÅL. I de nio senaste omgångarna har Akropolis gjort 26 mål.
FOTO: JONNY ANDERSSON MÅNGA MÅL. I de nio senaste omgångarna har Akropolis gjort 26 mål.
 ??  ?? FOKUS. Tränaren Konstantin­os Panagopoul­os vill se att spelidén följs hela vägen fram till kvalet i november.
FOKUS. Tränaren Konstantin­os Panagopoul­os vill se att spelidén följs hela vägen fram till kvalet i november.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden