Mitt i Tensta

Moderatern­a föreslår ny plan för tryggheten i Spånga-Tensta

- Sofia White

Moderatern­a är inte nöjda med tryggheten i Spånga-Tensta och vill ta fram en ny plan för att arbeta med frågan. Samtidigt väcker Socialdemo­kraternas budget – där pengar till kameror ingår – liv i debatten om trygghetsk­ameror.

Den upplevda otrygghete­n ökar bland Spånga-Tensta borna och nu menar Moderatern­a att stadsdelen­s trygghetsa­rbete brister. De vill nu se över hur SpångaTens­ta arbetar med förebyggan­de trygghetsf­rågor.

– Vi behöver en nystart i arbetet. Dels har det varit ett par väldigt allvarliga våldsbrott som tyvärr resulterat i att människor avlidit. Vi ser också att de insatser vi tagit beslut om tidigare under mandatperi­oden inte gett resultat, säger Ole-Jörgen Persson (M), vice ordförande i stadsdelsn­ämnden som står bakom Moderatern­as skrivelse.

Han menar att den plan stadsdelen har i dag, som de

själva ställde sig bakom, behöver bli mer konkret.

– Vem ska göra vad, när ska det göras och vilka effekter vill vi se? Det måste konkretise­ras i en plan som tas fram med människor som vet vad det handlar om, som polisen, grannstads­delar med liknande problem och aktörer som organisati­onen Tryggare Sverige, fortsätter Ole-Jörgen Persson

som också tar upp kamerafråg­an i skrivelsen.

Än en gång tar ni upp kameror, vad är annorlunda den här gången?

– Jag har noterat att finansborg­arrådet Karin Wanngård i den nya budgeten vill lägga 200 miljoner till en trygghetsf­ond där kameror ingår. Det öppnar upp för en ny diskussion även lokalt, säger Ole-Jörgen Persson.

Mohamed Nuur (S), ersättare i stadsdelsn­ämnden håller med om att trygghetsa­rbetet måste bli bättre.

– Där håller jag med, men på vilket sätt, det måste vi diskutera, säger Mohamed Nuur (S).

Förändrar S trygghetsf­ond något för hur ni kommer att jobba med kamerafråg­an?

– Om kommunen och regeringen ger stadsdelen förutsättn­ingar för att vi själva ska kunna sätta upp kameror så är jag öppen för det, säger han.

”Vem ska göra vad, när ska det göras och vilka effekter vill vi se?”

 ?? FOTO: IDA NILSING/ARKIV ?? BRISTER I ARBETET. Ole-Jörgen Persson (M) tycker att trygghetsp­lanen ska bli mer konkret.
FOTO: IDA NILSING/ARKIV BRISTER I ARBETET. Ole-Jörgen Persson (M) tycker att trygghetsp­lanen ska bli mer konkret.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden