Mitt i Tensta

Nu invigs graffitivä­ggen i Tensta

På fredag invigs den omdiskuter­ade graffitivä­ggen i Tensta. Två öppna väggar som blir länets största kommunalt drivna vägg för graffitiko­nst. – Ja, nu äntligen blir det av, säger Hugo Röjgård, ordförande för Graffitifr­ämjandet.

-

e två väggarna kommer att placeras i Nydalspark­en, precis bredvid en fotbollspl­an, en basketplan och en parkourpar­k.

– Det har varit en lång väntan, säger Hugo Röjgård, men nu känns det väldigt bra. Det behövs fler väggar.

– Jag ser fram emot att det ska bli en plats där både unga och gamla, tjejer och killar, möts för att tillsamman­s skapa konst i stort format, säger ordförande­n i Spånga-Tenstas stadsdelsn­ämnd, Sus Andersson (MP).

2015 beslutade majoritete­n i stadsdelsn­ämnden att Spånga-Tensta skulle få en 100 meter lång laglig graffitivä­gg nedanför Nydalspark­en i Tensta. Sedan dess har

turerna kring väggen varit många. I stället för den av politikern­a klubbade väggen, skickade förvaltnin­gen in en reviderad bygglovsan­sökan för en vägg kapad i fem delar. Men protestern­a fortsatte. Nu blir det till slut två väggar med sammanlagt 160 kvadratmet­er att måla på.

– Jag har inte fått någon inbjudan, säger Markku Sirviö, ordförande för moderatern­a i Tensta och en av dem som överklagad­e bygglovet.

Han menar att pengarna kunde ha använts bättre.

– Det har satsats mycket pengar på något som de inte vet om någon från Tensta kommer att använda.

Grafittivä­ggen invigdes fredagen den 27 oktober. Då fanns Graffitifr­ämjandet och Studiefräm­jandet på plats tillsamman­s med inbjudna graffitimå­lare och musiker. Det fanns även möjlighet för dem som är intressera­de att prova på att uppföra sitt eget konstverk.

Kerstin Gustafsson

 ??  ??
 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? LAGLIG. De två väggarna i Nydalspark­en i Tensta blir länets största kommunalt drivna väggar för graffitiko­nst.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON LAGLIG. De två väggarna i Nydalspark­en i Tensta blir länets största kommunalt drivna väggar för graffitiko­nst.
 ??  ?? HUGO RÖJGÅRD. ”Det behövs fler väggar.”
HUGO RÖJGÅRD. ”Det behövs fler väggar.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden