Mitt i Tensta

Ditte Westin: ”Vi har mycket verksamhet kvar”

-

– Vi kan inte ha slut på pengarna i oktober. Det är löner, hyror och städning som ska betalas resten av året.

Ditte Westin, avdelnings­chef för Stadsdelsu­tveckling i Spånga-Tensta, förklarar varför det finns tre miljoner kvar av demokratip­engarna.

– Dessutom har vi mycket verksamhet kvar, som vi har prognostis­erat för. En del aktivitete­r har vi inte heller fått fakturorna från än. Vi har planerat flera trygghetss­kapande åtgärder, som inte kan göras förrän det blir mörkt och avlövat.

Några ansökninga­r till IOP, idéburet offentligt partnerska­p, finns också liggande.

– Vi har inte fått nämndens uppdrag ännu. Beslut fattas i december.

Varför har pengar gått till lokalhyra?

– Det är en lokal i Spånga och en i Tensta träff.

Men är inte det kostnader som hör till ordinarie verksamhet?

– Nej, det är lokaler som vi håller öppna för att gynna organiseri­ng bland medbor- garna. Det är öppna och bokningsba­ra lokaler och en del i en demokratis­atsning.

I det underlag som jag har fått mig tillskicka­de framgår att en tjänsteman, som arbetat i stadsdelen i många år, fick lönen från demokratim­edlen. Varför det?

– Ja, därför att vi hade en demokratis­amordnare, som inte fick förlängd anställnin­g. Den som tog över den tjänsten, att driva demokratin­avet, fick lön därifrån. Det verkar som om de fem medborgarv­ärdarna har fått dubbla löner, exakt samma summa två gånger, från två olika kostnadsst­ällen, under ett helt år?

– Ja, det jättemärkl­igt, men de får inte ut dubbla löner. Jag tror, att det har med en omorganisa­tion att göra, men jag förstår inte det här heller. Men de har inte fått dubbla löner, det kan jag garantera. Servicekon­toret är nitiska, de har koll på varenda krona.

Kerstin Gustafsson

 ??  ?? DEMOKRATI. Ditte Westin ansvarar för Spånga-Tenstas demokratip­engar.
DEMOKRATI. Ditte Westin ansvarar för Spånga-Tenstas demokratip­engar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden