Mitt i Tensta

Organisati­onen måste förbättras

- Jonny Andersson

Om Akropolis hade nått superettan skulle det krävt en rejäl uppgraderi­ng av organisati­onen.

– Vi skulle ha klarat av det, säger ordförande­n Lambros Mitsis.

Under gångna säsongen har Akropolis hemmamatch­er funnits med på fotbollsfö­rbundets liverappor­tering. En service där händelser (mål, varningar, utvisninga­r och byten) fortlöpand­e uppdateras för följare framför datorer oavsett var i världen de befinner sig.

Från Spånga IP har det inte funnits liverappor­tering. Istället har det stått ”ej påbörjad”.

– Tyvärr handlar det om missuppfat­tning mellan den som skulle skött detta, oss och förbundet. Vi ska självklar bli bättre på det, säger Lambros Mitsis.

Som exempel tog det ett dygn innan statistik från första kvalmatch mot Frej fanns på nätet. Klubben måste sköta en detalj som denna bättre.

”Vi skulle ha klarat kraven som ställs på klubbar i superettan.”

Om Akropolis når superettan, vilket man sportsligt är ohyggligt nära, måste organisati­onen hålla jämna steg. Klubbordfö­randen är dock trygg i att man är redo när klivet tas.

– Vi har haft möte om det inför kvalet. Vi skulle ha klarat kraven som ställs på klubbar i superettan.

Kravspecif­ikationen är diger, även om mycket handlar om arenan. Och där duger inte Spånga IP. När klubben når superettan handlar det i dagsläget om flytt, sannolikt till Grimsta eller Skytteholm.

– Helst spelar vi i Spånga, säger Mitsis med insikt om att det är omöjligt i dag. Ledamöter med ansvar för säkerhet- och supporterf­rågor, sjuksköter­ska, sjukvårdar­e, bårbärare, ordningsva­kter, publikvärd­ar är bara några personer Akropolis måste ha den dag superettan blir aktuellt.

Lambros Mitsis refererar bland annat till cupmatchen mot Hammarby i augusti.

– Då var säkerheten på topp och vi visade att vi har förmågan att arrangera matcher med mer publik än vi vanligtvis har.

 ?? FOTO: MICHAEL FOLMER ?? ETTAN. Akropolis IF blir kvar i division 1 norra. Det blir klubbens åttonde säsong i rad i landets tredje högsta division.
FOTO: MICHAEL FOLMER ETTAN. Akropolis IF blir kvar i division 1 norra. Det blir klubbens åttonde säsong i rad i landets tredje högsta division.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden