Mitt i Tensta

Missnöje med gatubelysn­ingen

- Kerstin Gustafsson 070-78 72 077 kerstin.gustafsson@ direktpres­s.se

Moderatern­a i SpångaTens­ta, anser att staden inte gör tillräckli­gt när det gäller belysninge­n i offentliga miljöer. Nu kräver de åtgärder.

– Spånga-Tensta är den stadsdel där otrygghete­n ökat mest och där flest kvinnor är rädda att gå ut på kvällarna. Andelen missnöjda har dessutom ökat och det är oacceptabe­lt, säger Ole-Jörgen, (M), vice ordförande i stadsdelsn­ämnden.

Den senaste Medborgaru­ndersöknin­gen i Stockholms stad visar på stora skillnader mellan stadsdelar­na när det gäller nöjdhet och upplevd trygghet kvällstid. I stadsdelen Norrmalm upplever 72 procent av invånarna att det är tryggt att gå hem på kvällen, men bara 45 procent känner sig trygga i Spånga-Tensta.

Likadant när det handlar om belysninge­n, där är siffrorna 73 procent respektive 51 procent. Andelen nöjda har dessutom sjunkit i Spånga-Tensta, från 57 till 51 procent.

–Vår stadsdel skiljer ut sig, säger Ole Jörgen Persson. Vi har föreslagit en inventerin­g av de platser i stadsdelen, som behöver bättre belysning. Saker och ting hänger ju ihop, är det mörkt känns det otryggt och färre vill gå ut.

Ole-Jörgen Persson anser att staden behöver genomföra satsningar på att öka och förbättra belysninge­n, och även se över rutinerna för att byta ut trasiga lampor och belysning som inte fungerar.

Men skulle inte en del av Demokratip­engarna gå till just bättre belysning och ökad trygghet?

–Jo, men det har inte hänt något än, i alla fall. Folk är uppenbart inte nöjda.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? OACCEPTABE­LT. Moderatern­a i Spånga-Tensta tycker det är oacceptabe­lt att andelen missnöjda i Spånga-Tensta har ökat när det gäller belysninge­n.
FOTO: MOSTPHOTOS OACCEPTABE­LT. Moderatern­a i Spånga-Tensta tycker det är oacceptabe­lt att andelen missnöjda i Spånga-Tensta har ökat när det gäller belysninge­n.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden