Mitt i Tensta

Stor razzia mot organisera­d brottsligh­et

-

Omkring 200 fordon kontroller­ades i Tensta, Rinkeby och Kista när Kronofogde­n och Solnapolis­en gjorde en insats.

Insatsen genomförde­s förra onsdagen.

– Vi försöker inrikta oss på vissa utsatta områden. Genom den här typen av insatser kan vi få kontakt med skuldsatta personer, som annars är mycket svåra att få tag i. Det här ger oss en möjlighet att driva in skadestånd­sskulder till brottsoffe­r.

Det var inte vem som helst som stoppades och fick sin bil undersökt.

– Nej, polisen har spaning på folk och de vet på ett ungefär vilka som rör sig i området. Siktet är inställt på livsstilsk­riminella.

Brottsling­ar har sällan några tillgångar skrivna på sig.

– Men kriminella vill gärna visa sin status i klockor och smycken och då tar vi sådant istället. Har de inga kontanter, plockar vi in bilen. Det kan vi göra även om bilen är skriven på någon annan. De vill inte gärna förlora bilen, utan brukar komma och lösa ut den.

Rent ekonomiskt hörde inte insatsen i Järva till någon av de bättre, men Max Wallenberg menar att det handlar inte bara om pengar.

– Det handlar om att vi visar oss i de här områdena. Polisen har det tufft, på det här sättet kan andra myndighete­r hjälpa till och bidra till deras arbete.

Polisen beslagtog en bil, tog tre för ringa narkotikab­rott och tre för grov olovlig körning. Kronofogde­n tog en bil i anspråk värd 250000 kronor och 4 000 i kontanter.

 ?? FOTO: KRONOFOGDE­N ?? RAZZIA. Det var inte en av de mest framgångsr­ika insatserna som gjordes i Järva, men 200 bilar stoppades och två bilar beslagtogs.
FOTO: KRONOFOGDE­N RAZZIA. Det var inte en av de mest framgångsr­ika insatserna som gjordes i Järva, men 200 bilar stoppades och två bilar beslagtogs.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden