Mitt i Tensta

City IK ska bli bra för Tensta

När många borstar tänderna eller avrundar helgen med söndagsfil­m, påbörjar Tensta City träningen. – De som brinner för fotboll kommer hit och kör. Vi vill vara bra för Tensta, säger tränaren Ismail Kuzey.

-

Söndagskvä­llar 21.00 är för många en knepig träningsti­d. Inom Tensta City IK är tacksamhet­en stor.

När ett lag tonåriga BPtalanger kliver av konstgräse­t i Grimsta IP:s fotbollstä­lt, joggar Tensta Cityspelar­na igång i röda overalljac­kor och svarta byxor – kläder man arbetade ihop till som säkerhetsa­nsvariga under Tensta marknad härom året.

I den bästa av världar ska drygt 20 spelare vara på plats, denna kväll är hälften ombytta. Tränaren Ismail Kuzey har fått ett par återbud, några andra ska han kontakta för att få förklaring i efterhand.

– Jag har närvarosta­tistik, säger han och visar en lista i sin smartphone. De som tränar spelar. När vi fått den här träningsmö­jligheten ska vi inte ha spelare som börjar träna med några veckor till seriepremi­ären.

Genom kontakter inom BP och med Patrik Asplund på stiftelsen Goodsport Foundation, har Tensta City kommit åt den sena tälthallst­iden och även fått en säck bollar som man annars inte haft råd med. I gengäld hjälper truppen bland annat till som matchvärda­r under BP:s matcher.

Tre träningar i veckan, vilket är mer än de flesta lagen i division 6, planerar Kuzey för. City har en vintertid i Blackeberg­shallen, den har det dock varit strul med i ett par veckor, enligt lagledaren Arian Ahmed.

– Vi är en klubb i ett utsatt område och vill hjälpa till. Ekonomiskt klarar vi oss inte utan hjälp. Men vi kommer aldrig att ge upp, fortsätter Arian Ahmed.

Krassa verklighet­en är att den här försäsonge­ns träningsmö­jligheter är bättre än under säsong. City spelar hemmamatch­er på Knutby bollplan, Rinkeby, men träningarn­a bedrivs på lilla Elinsborgs­plan.

– Vi vill ha vårt eget San Siro, säger Tomas Amanuel skämtsamt.

Tomas Amanuel är ny och har antagit rollen som Citys ordförande. Ordförande var han även i sin förra klubb, FC Tensta.

– Vi är en ganska stor grupp engagerade människor, med bra struktur och vi arbetar hårt med hur en förening organisera­s. Vi är en kraft i Tensta och har som mål att fostra ledare som i framtiden vill fostra barn. Vi kan göra skillnad, säger Tomas Amanuel, som har svårt att förstå politikern­as tänk när de i höstas beslutade att anlägga två 7-mannaplane­r på Hjulsta bollplan.

Istället borde det begagnade konstgräse­t från Tele 2 Arena ha använts till en 11-mannaplan. En fullstor plan hade rymt två 7-manna, menar Amanuel. Då hade Tensta City på sikt haft möjlighet att skapa en hel klubb, med ungdomslag.

Som det är i dag hamnar Tenstabarn med fotbollsdr­ömmar i Vasalund, AIK, BP och Spånga. Där får dock inte alla chans – Tensta City vill finnas som bra alternativ.

Jonny Andersson

 ??  ?? HÖGA MÅL. Ismail Kuzey har på två säsonger fått upp City i division 6.
HÖGA MÅL. Ismail Kuzey har på två säsonger fått upp City i division 6.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden