Mitt i Tensta

Kista galleria får nytt utbud och look

-

Ägarna av Kista galleria vill anpassa köpcentrum­et efter lokalborna. Därför satsar de stort på utvidga dagligvaru­handeln och nöjesutbud­et.

Kista galleria står inför en stor förändring. Ägaren Citycon vill i större grad rikta in sig på vad lokalbefol­kningen behöver genom en utökning i utbudet av dagligvaru­handeln samtidigt som de vill bredda nöjesutbud­et i gallerian.

– Det blir mindre mode och mer service. Det kommer passa väl in i vårt upptagning­sområde, säger Magnus Åkesson, regionchef på Citycon som äger Kista galleria.

En stor aktör som kommer till gallerian är Rusta. Citycon har hittills tecknat avtal med företag som kommer täcka 5 000 kvadratmet­er.

– Förutom de som är offentliga har vi tecknat avtal med ytterligar­e två varumärken. Men det är fler varumärken på gång, säger Magnus Åkesson.

Flera restaurang­er kommer öppna i gallerian. Bland annat så kommer stjärnkrög­arna Melker Andersson och Daniel Couet att öppna Dos Gringos och Vigårda i Kista.

– Det blir en kompletter­ing och utveckling av matsidan där Kista galleria alltid varit starka.

Det allmänna utrymmet kommer att göras om och bli mer varierade.

– Det är allt från golv till belysning. Idag är utrymmena ganska mycket vitt och monotont. Det är samma design i hela gallerian. Andemening­en är att det ska bli mer värme och personlig touch. Det kommer se lite annorlunda ut, säger regionchef Magnus Åkesson.

Alla förändring­ar med nya butiker och renovering­ar väntas vara klara 2019.

Jonas Carlsson

 ??  ??
 ?? FOTO: KERSTIN GUSTAFSSON ?? GALLERIAN. Besökarna kommer märka en stor skillnad om ett år.
FOTO: KERSTIN GUSTAFSSON GALLERIAN. Besökarna kommer märka en stor skillnad om ett år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden