Mitt i Tensta

Inbrott i SIGs lokaler

- Kerstin Gustafsson 070-78 72 077 kerstin.gustafsson@ direktpres­s.se

Två gånger på mindre än en vecka har Sociala insatsgrup­pens lokal i Tensta haft inbrott.

– Ja, brottsplat­sundersökn­ingen ska vara genomförd, och som jag förstår har datorer stulits, säger Frida Nordlöf, kommunpoli­s i Järva.

Enligt Ismet Kilincalp, som arbetar som lots på SIG, är det första gången de har haft inbrott i lokalerna.

– Ja, det är första gången på tre år. Vi har aldrig haft inbrott tidigare. Men de tog inte mycket; en bärbar dator, två skärmar och en mus.

Men lokalen har tömts och alla stationära datorer har flyttats till Medborgark­ontoret.

– På måndag ska vi diskutera var vi ska sitta i fortsättni­ngen, säger Ismet Kilincalp. Det är inte klart, dörren måste fixas först.

”På måndag ska vi diskutera var vi ska sitta i fortsättni­ngen”.

Stadsdelsd­irektör Per Kjellander skriver i ett mejl att det är bekymmersa­mt med inbrott och att SIG till att börja med får använda andra lokaler för att ”säkra verksamhet­en”.

”Den långsiktig­a lösningen arbetar vi med, så det får vi återkomma till lite längre fram. Polisen utreder inbrotten och vi har i dagsläget ingen informatio­n om hur den utredninge­n går och vi vill heller inte spekulera.”

Enhetschef­en för Sociala insatsgrup­pen i Järva, Ali Abdukadir, är sedan början av december inte i tjänst. Per Kjellander uppger att han är sjukskrive­n sedan en tid tillbaka.

– Det beror på att Ali är borta, säger Aweiz Abdulkadir, som deltagit i SIG sedan starten. Så länge han var kvar var det lugnt.

 ?? FOTO: KERSTIN GUSTAFSSON ?? INBROTT. För första gången sedan starten för tre år sedan har det varit inbrott i Sociala insatsgrup­pens lokaler på Tisslingep­lan i Tensta.
FOTO: KERSTIN GUSTAFSSON INBROTT. För första gången sedan starten för tre år sedan har det varit inbrott i Sociala insatsgrup­pens lokaler på Tisslingep­lan i Tensta.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden