Mitt i Tensta

Årtiondets rensning P

- Pauline Cederblad pauline.cederblad@direktpres­s.se Reporter

å sistone har en av mina fixeringar fått större kraft än vanligt: att rensa.

Jag har aldrig gillat att ha mycket saker. De tynger ner en, tar plats och skapar stress. Och vi behöver alla konsumera mindre. Men de senaste månaderna har jag förkovrat mig ytterligar­e i ämnet. Sett dokumentär­er om minimalism, läst böcker och gått med i Facebookgr­upper.

Sedan var det dags för en flytt. Jag räknade kallt med några få timmars packande. Men tydligen samlar även jag på 2014 års skattebesk­ed, mitt pass från 1994 (jag var så söt att det bara inte går att kasta) och en symaskin jag aldrig ens öppnat kartongen till.

Så jag gjorde årtiondets rensning. Jag stirrade seriöst på varje föremål tills jag kom fram till om det används eller fyller någon annan funktion. Som passet. Det finns kvar i min låda med minnen, eftersom jag är en sentimenta­l själ.

Gällande ungefär två tredjedela­r av mitt redan begränsade ägande kom jag fram till att de gjorde inget av det. Så jag har sålt, skänkt och återvunnit som en besatt.

Här kommer poängen: när du lagt ungefär en månad av ditt liv på att gå igenom varenda pryl så ser du med helt nya ögon på varje inköp.

Tro mig, du kommer att tänka ett extra varv. För du kommer minnas hur det är att hålla schemat öppet för kvällen för att sedan inse att personen från Blocket som skulle komma, aldrig kommer att dyka upp.

Tro mig, du kommer att tänka ett extra varv.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden