Mitt i Tensta

M-kritik mot S-möte i Blå huset

- Jonas Carlsson jonas.carlsson@direktpres­s.se

Ole-Jörgen Persson (M) anser att Socialdemo­kraterna har gynnats framför andra partier inom stadsdelsf­örvaltning­en. Det efter att S planerat att hålla möte i Blå husets lokaler och också bjudits in till att föreläsa för ungdomarna.

Ole-Jörgen Persson (M), vice ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsn­ämnd, går i klinch med Socialdemo­kraterna på Facebook. Han anser att partiet har gynnats framför andra partier av stadsdelsf­örvaltning­en när det gäller lokalförde­lning.

Ole-Jörgen Persson är bland annat kritisk till att Socialdemo­kraternas möte med arbetsmark­nadsminist­ern Ylva Johansson (S) till en början skulle att hållas i Blå huset. Där det pågår fritidsver­ksamhet.

Han gillar inte heller att personalen på Blå husets fritidsgår­d bjöd in Mohamed Nuur (S), enligt Ole-Jörgen i egenskap som politiker, att tala för ungdomarna på fritidsgår­den.

– Antingen borde alla partier bjudas in eller ingen, säger Ole-Jörgen Persson.

Mohamed Nuur menar i sin tur att han bjöds in för att tala om sin uppväxt i Järva och hur han blev engagerad i politiken, inte som politiker för Socialdemo­kraterna.

Mötet med arbetsmark­nadsminist­ern flyttades och hölls i Tensta träff i stället. Enligt stadsdelsd­irektören var bokningen i Blå huset ett rent misstag.

– Det var en mänsklig faktor. Det var en person som inte var uppdaterad på rutinerna och det har jag meddelat Moderatern­a. Det är ingen dramatik alls. Blå huset går inte att boka för politiska partier, säger Per Kjellander.

Enligt Ole-Jörgen Persson skulle S dessutom inte ha behövt betala hyra för lokalen. Men det kan Per Kjellander varken bekräfta eller dementera.

– Vad jag kunde se så

fanns det bara en inbokning i bokningssy­stemet, säger han.

Han är dock enig om att alla partier borde ha bjudits in för att prata med ungdomarna, inte bara ett.

– Ska man bjuda in någon, så ska man bjuda in politiker för alla partier. Vi påtalade det så fort vi fick kännedom om det här, säger Per Kjellander.

Han understryk­er att stadsdelsn­ämnden inte gynnar Socialdemo­kraterna och att det här skulle kunna hända vilket parti som helst.

– Det är inga medvetna fel eller onda syften, menar Per Kjellander.

”Det är ingen dramatik alls. Blå huset går inte att boka för politiska partier.”

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? BLÅ HUSET. Ole-Jörgen Persson, vice ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsn­ämnd är starkt kritisk till att S planerade möte i Blå husets lokaler.
FOTO: MOSTPHOTOS BLÅ HUSET. Ole-Jörgen Persson, vice ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsn­ämnd är starkt kritisk till att S planerade möte i Blå husets lokaler.
 ??  ?? Ole-Jörgen Persson (M).
Ole-Jörgen Persson (M).
 ??  ?? Per Kjellander.
Per Kjellander.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden