Mitt i Tensta

Kritik mot att D. Carnegie bygger nytt

Hyresgästf­öreningen vill inte att D. Carnegie bygger nytt i Järvaområd­et. Det enligt en skrivelse till Stockholms stad.

- Jonas Carlsson 070-78 78 706 jonas.carlsson@ direktpres­s.se

Förvaltnin­gen har föreslagit att D.Carnegie ska bygga 150 nya hyresrätte­r i Tensta. Men Hyresgästf­öreningen är kritiska till hur D. Carnegie har hanterat sina fastighete­r tidigare och ställer nu en rad krav till Stockholms stad, skriver tidningen Hem & Hyra.

– Det här är absolut inte vanligt, det är en helt unik åtgärd att vi säger nej till en hyresvärd som vill uppföra fler hyresrätte­r. Det gör vi därför att de inte klarar av att förvalta sina befintliga bostäder i dag, säger Bengt Öhman, jurist på Hyresgästf­öreningen till Hem & Hyra.

Hyresgästf­öreningen menar att ventilatio­nen inte är godkänd i D. Carnegies lägenheter, att varmvattne­t är för kallt, att det är höga radonhalte­r och att brandskydd­et brister. Enligt Hem & Hyra har D. Carnegie 23 ärenden per 100 medlemmar bara i Järvaområd­et.

– Just de behov som nämns från Hyresgästf­öreningen är vi medvetna om och är åtgärdat sedan tidigare eller är under åtgärdande. Vi tar vårt arbete med underhåll av fastighete­r på stort allvar och har hyresgäste­rna i fokus, och har därför kontaktat Hyresgästf­öreningen för att reda ut frågetecke­n om detta, kommentera­r D. Carnegies kommunikat­ionschef Björn Sundberg saken till Hem & Hyra.

Ärendet är uppe i exploateri­ngsnämnden den 19 april.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? TENSTA. D.Carnegie vill bygga 150 i Tensta.
FOTO: MOSTPHOTOS TENSTA. D.Carnegie vill bygga 150 i Tensta.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden