Mitt i Tensta

Två damlag försvann till seriepremi­ären

- Jonny.andersson@direktpres­s.se

Kista Galaxy kom aldrig till premiären i damernas division 4-fotboll och har dragit sig ur. I division 5 har grannen Kista SC fattat samma trista beslut.

Philip O’Connors och Kista Galaxys försök att ragga ihop ett damlag till seriestart­en i division 4 misslyckad­es. När Galaxy förra helgen skulle klivit in till matchen mot Frej Täby var beslutet oundviklig­t. Ett par dagar senare stod det Utgått efter Kista Galaxy FC i division 4A-tabellen.

Hann ni få ihop några spelare? – Nej, inte än. Det kommer inte att startas ett lag nu, men vi som tycker att frågan om damfotboll är viktig kommer att samlas lite senare för att reda ut hur vi driver det framåt mot nästa säsong, säger Philip O’Connor.

Philip hade en strimma hopp om samarbete med Kista SC, men i grannklubb­en gav lagledning­en upp för några veckor sedan.

– Det är väl en månad sedan vi förstod att vi inte skulle få ihop ett lag, säger tränaren Marco Erice. Flera spelare studerar eller har flyttat. I fjol hade vi 17-18 spelare när säsongen började och hade ändå problem att få ihop lag till matcherna.

Nu var 6-7 spelare kvar när klubben insåg att det var kört.

Tror du att det finns ett damlag i Kista till nästa säsong? – Det blir svårt. Vi har en stor kull i F04, men de är ännu för unga, säger Marco Erice i Kista SC.

Intrycket är ändå att båda klubbarna tänker försöka. Möjligen tillsamman­s.

Jonny Andersson

 ??  ??
 ??  ?? UTGÅTT. Efter serieseger­n i fjol lämnade hela truppen Kista Galaxy. Nu står det klart att det inte gick att hitta ett helt nytt lag.
UTGÅTT. Efter serieseger­n i fjol lämnade hela truppen Kista Galaxy. Nu står det klart att det inte gick att hitta ett helt nytt lag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden