Mitt i Tensta

Dags för naturskönt löplopp på Järvafälte­t

-

Den 12 maj är det dags för andra upplagan av ”Klara milen – vinn bilen” på Järvafälte­t. Ett motionslop­p där alla som tar sig i mål har chans att vinna en sprillans ny bil.

För att vinna bilen behöver du inte ta dig först i mål. Allt du behöver göra är att springa en mil, under två timmar, och sedan hoppas ha tur i bilutlottn­ingen som sker efteråt. Förra året vann Linda Juntunen en Ford Fiesta i loppets urpremiär.

Den 12 maj är det dags för årets upplaga. Hittills är runt 200 anmälda, men arrangören Turebergs FK ser gärna att fler tillkommer nu i sluttampen när vårvärmen kommit.

– Alla som springer och tar sig i mål har lika stor chans att vinna bilen. Vi har även flera priser som lottas ut till de som tar sig i mål. Dessutom är det en väldigt naturskön sträcka att springa, berättar TFK:s Thomas Waldetoft som är tävlingsle­dare.

Banan är samma som förra året och den går på Järvafälte­t i tre olika kommuner: Sollentuna, Stockholm och Järfälla.

– Den går längst kohagar, grusvägar och stigar. Nära stan, men ändå nära naturen. Det är en klart överkomlig distans som alla klarar av och att springa är ett väldigt bra sätt att hålla sig i form.

Det är Upplands Motor som är arrangör av loppet med Turebergs FK som samarbetsk­lubb. Starten och målgången sker vid bilfirmans lokaler i Kista. 75 procent av anmälnings­avgiften skänks dessutom till Barncancer­fonden.

Anmälnings­tiden går ut 5 maj, men du kan efteranmäl­a dig även på tävlingsda­gen.

 ?? FOTO: TFK ?? NATUREN. Löploppet i maj genomförs på Järvafälte­t längs en naturskön sträcka.
FOTO: TFK NATUREN. Löploppet i maj genomförs på Järvafälte­t längs en naturskön sträcka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden