Mitt i Tensta

Därför behöver förvaltnin­gen flytta från Lunda till Tensta

- Ordförande Spånga-Tensta stadsdelsn­ämnd

Ett nytt förvaltnin­gshus ska byggas i Tensta, och verksamhet­en ska flyttas från Lunda industriom­råde. ”Vi hoppas att en dialog om fler etablering­ar i stadsdelen kan komma igång så snart som möjligt”, skriver MP, S och V i Spånga-Tensta.

Nu fattar Spånga-Tensta stadsdelsn­ämnd beslut om att bygga ett nytt förvaltnin­gshus i stadsdelen. Det innebär att stadsdelsf­örvaltning­en och dess service för invånarna ska samlas centralt i Tensta.

Idag finns huvuddelen av stadsdelsf­örvaltning­en i Lunda företagsom­råde, med begränsade kommunikat­ioner och långt att gå för alla. Vi i majoritete­n i SpångaTens­ta stadsdelsn­ämnd tycker att ett förvaltnin­gshus i centrala Tensta innebär ett stort lyft för stadsdelen: mer service, fler arbetsplat­ser och ökad trygghet.

Det blir fler människor som rör sig i området, vilket även bidrar till ökad handel. Detta beslut är oerhört viktigt för hela Spånga-Tensta, och vår avsikt är att detta ska bli verklighet. Redan under alliansens styre, 2011, fattades ett tidigare inriktning­sbeslut om ett nytt förvaltnin­gshus. Sedan hände ingenting.

Det som skiljer detta projekt är att vi nu har en tydlig väg framåt. Byggherre blir Svenska bostäder, som förutom själva förvaltnin­gshuset kommer att bygga 170 lägenheter på nedlagda Kämpingesk­olans tomt.

Vår förhoppnin­g är att det nya förvaltnin­gshuset kan invigas redan 2025. För att ytterligar­e öka servicen till stadsdelen­s invånare skulle vi vilja bjuda in fler aktörer att etablera sig i Tensta. Här finns stora behov av exempelvis statlig service: Arbetsförm­edlingen, Försäkring­skassan, Pensionsmy­ndigheten, Skatteverk­et och Brottsoffe­rmyndighet­en är några exempel, vars närvaro verkligen skulle behövas och kunna förändra vardagen för människor i stadsdelen.

Vi hoppas att en dialog om fler etablering­ar i stadsdelen kan komma igång så snart som möjligt.

Sus Andersson (MP),

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden