Mitt i Tensta

Affärer i Tensta blir konsthall

Nu ska alla som rör sig i Tensta centrum kunna njuta av konst i ett halvår. Tensta konsthall visar verk både i mataffären och hos frisören.

- 070-78 78 706 jonas.carlsson@ direktpres­s.se

Utställnin­gen kallas ”Konst och affärer – samtidskon­st på nya platser”. Konst placeras i mataffären och på andra platser i Tensta centrum, så att den blir tillgängli­g för alla.

– Det ska inte vara krångligt med konst, den ska finnas till för alla. Det är det vi försöker göra hela tiden, att sänka trösklarna, säger Isabella Tjäder på Tensta konsthall.

Bland konstverke­n märks bland annat havsdjursa­kvareller och en väggmålnin­g med uråldrig aboriginsk munblåsnin­gsteknik.

– Konstnären Carsten Höller kommer visa sina upp-och nedvända glasögon, allt blir spegelvänt när man tittar med dem. Det är ett av våra mer lekfulla element, säger Isabella Tjäder.

Det kommer inte bara finnas verk att titta på.

– Vi ska ha ett podium där man kanske visar filmer eller där någon gör en performanc­e. Vi vill göra så att konsten inte bara blir hängande.

Förhoppnin­gen är att fler utanför Tensta upptäcker både Tensta centrum och konsthalle­n, men också boende i Tensta lockas till konsthalle­n när de får syn på verken i centrum.

– Det finns de som har bott här i många år, men som aldrig varit inne i konsthalle­n. Det är inte så

”Det ska inte vara krångligt med konst.”

att vi saknar besökare från Tensta, men vi skulle vilja ha fler.

Konstnärer, Tensta konsthall, Tensta centrum och butiksägar­e har samarbetat för att ta fram konstverke­n.

– Det är jättekul. Man blir så inspirerad av att jobba tillsamman­s. Alla vill göra Tensta till en bättre plats tillsamman­s, säger Isabella Tjäder.

 ??  ??
 ??  ?? FILM. Annika Erikssons skapelse visas på Tensta krog. Utställnin­gen Konst och affärer pågår till 6 januari nästa år.
FILM. Annika Erikssons skapelse visas på Tensta krog. Utställnin­gen Konst och affärer pågår till 6 januari nästa år.
 ?? FOTO: TENSTA KONSTHALL ?? GLATT. En kvinna provar Carsten Höllers upp- och nedvända glasögon.
FOTO: TENSTA KONSTHALL GLATT. En kvinna provar Carsten Höllers upp- och nedvända glasögon.
 ??  ?? Jonas Carlsson
Jonas Carlsson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden