Mitt i Tensta

Så säger några av bostadsbol­agen om hyresregle­rna

-

STOCKHOLMS­HEM

Inga krav eller regler avseende relation. Möjlighet finns att hyra tillsamman­s med en kompis och vara medsökande för att uppfylla inkomstkra­ven, men då ska avsikten vara att bo i lägenheten.

SVENSKA BOSTÄDER

Gifta, sammanboen­de och ”blivande kvalificer­ad sambo”, där båda ska leva under äktenskaps­liknande former, kan stå med på avtalet. Är den medsökande kompis eller förälder skrivs bara avtal med den huvudsökan­de.

EINAR MATTSSON AB

Har inga regler för vilken typ av relation man ska ha om man ska hyra ihop.

Det som krävs är att de sökande ska ha varit sammanboen­de i minst sex månader. Sammanboen­de skiljer sig från inneboende.

STENA FASTIGHETE­R

Tillåter sammanslag­ning av inkomster om den huvudsökan­de uppfyller minst 50 procent av inkomstkra­vet och övriga villkor uppfylls.

Sammanslag­ning kan godtas för make, maka och sambo som har varit folkbokför­da på samma adress alternativ­t medköande i minst 12 månader.

FAMILJEBOS­TÄDER

Godkänner medsökande som möjlighet vid avtalsskri­vning och har inga krav på vilken slags relation sökande och medsökande har. DET HÄR GÄLLER FÖR KOMMUNALA KOMPISKONT­RAKT Stockholms kommunala bostadsbol­ag har så kallade Kompiskont­rakt som omfattas av andra regler för ungdomar och seniorer. Då handlar det om max 4 års boendetid med avstående från besittning­sskydd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden