Mitt i Tensta

Vi måste ta tuffare tag mot kriminalit­eten i våra områden

De senaste åren har mycket gått i fel riktning i Kista, Husby och Akalla. Det finns rekordmång­a yrkeskrimi­nella och våldsbrott­en har blivit både fler och grövre.

- Vice ordförande Rinkeby-Kista stadsdelsn­ämnd

Våldet och otrygghete­n har blivit så utbrett att det till och med har normaliser­ats här, en del tänker kanske inte ens på skjutninga­rna som sker eller reflektera­r inte kring ljudet av polishelik­optern. Vi vet dessutom att över varannan som bor i stadsdelen känner sig otrygg, vilket är de högsta nivåerna i hela Stockholm.

Det är dags att ta tag i problemen som finns här. Först och främst behövs fler poliser och tuffare straff för de unga, framför allt killarna, som begår grova brott här. Vi vet också att många internatio­nella stöldligor härjar i våra områden, vilket har fått inbrotten att öka explosions­artat. Moderatern­a vill därför förstärka tullmyndig­hetens befogenhet­er och låta hyresgäste­r DNAmärka sina värdesaker med osynligt nagellack. Då vet man vet vem de tillhör, var i världen de än dyker upp.

På lite längre sikt behövs en bättre jobbpoliti­k där man ställer krav och har förväntnin­gar, men också att skolorna sköts bättre. Ingen annanstans i Stockholm hade det accepterat­s att bara varannan elev går ut 9:an med fullständi­ga betyg i alla ämnen, men här har det blivit vardag.

För att bekämpa brottsligh­eten måste politiken bli tuffare mot kriminalit­eten, och mot kriminalit­etens orsaker. Det behövs fler poliser, kameror och hårdare straff, men också fler jobb och bättre skolor.

Benjamin Dousa (M),

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? Fler poliser, kameror – och hårdare straff. Det vill Benjamin Dousa (M) ha för att bekämpa kriminalit­eten i Kista, Husby och Akalla.
FOTO: MOSTPHOTOS Fler poliser, kameror – och hårdare straff. Det vill Benjamin Dousa (M) ha för att bekämpa kriminalit­eten i Kista, Husby och Akalla.
 ??  ?? LÖSNING?
LÖSNING?
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden