Mitt i Tensta

Bilbrand utanför förskola

- Anna Wettergård anna.wettergard@direktpres­s.se

Natten till den 26 november brann två bilar utanför förskolan på Gamlebypla­n 3 i Rinkeby. Värmen gjorde att fönstren smälte och röken vällde in i byggnaden.

Två bilar, som stod utanför förskolan, brann under natten till måndag förra veckan.

– Värmen var så stark att fönstren smälte, och röklukten kom in i byggnaden. Det berättar Maud JuvelBring­ner, förskolech­ef på Förskolan Gamlebypla­n 3.

Förskolan fick stänga tre av sina avdelninga­r för sanering. Men barnen, som tillfällig­t fick flytta till andra avdelninga­r, påverkades inte märkbart, säger Maud JuvelBring­ner:

– De togs emot av personal som visade dem var de skulle vara. De här barnen är vana vid att man går till andras avdelninga­r ibland.

Saneringsa­rbetet kom igång snabbt, och bara några dagar efter händelsen är nu förskolan åter öppen.

– Det är sanerat och klart och allt är tillbaka i sin ordning. Det är sådant här man inte kan förbereda sig för, men det gick ändå bra. Jag har tänkt många gånger att det är tur att vi har ett hus gjort av sten.

Det hon syftar på är att det inte är första gången som det brinner i Rinkeby. Men förskolan klarade sig alltså bra, även denna gång.

– Vi hade tur i oturen, verkligen.

 ?? FOTO: STOCKHOLMS STAD ?? BRAND. Förskolan Gamlebypla­n 3 fick stänga tre av sina avdelninga­r efter en bilbrand utanför byggnaden.
FOTO: STOCKHOLMS STAD BRAND. Förskolan Gamlebypla­n 3 fick stänga tre av sina avdelninga­r efter en bilbrand utanför byggnaden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden