Mitt i Tensta

DÄRFÖR LÄGGER ORTENS BÄSTA POET NER

-

Arrangörer­na Förenade Förorter om slutet från scenen under finalen.

grovt narkotikab­rott. Han får sju år och tio månader i fängelse. En annan man – innehavare­n av lägenheten i Sundbyberg – döms till fyra och ett halv års fängelse för samma brott.

Två ungdomar, som användes som kurirer, döms till ungdomsvår­d. De var femton och sexton när de transporte­rade droger, men hade de varit vuxna hade straffvärd­et för deras brott varit fyra och ett halvt år. Totalt är det nio personer som döms i härvan, och en som frias.

En av åklagarna i fallet är kammaråkla­gare Isabelle Bjursten.

– Vi är nöjda med ett tingsrätte­n delar vår syn. 22-åringen fick precis det straff som vi yrkade på. Även de andra fick längre fängelsest­raff, säger hon.

Brottsrubr­iceringen synnerlige­n grovt narkotikab­rott är relativt ny, och det finns inte mycket praxis att gå på, fortsätter Isabelle Bjursten.

– Vi åtalade på det sättet att alla skulle dömas för synnerlige­n grovt narkotikab­rott. Nu har tingsrätte­n valt att döma två personer för synnerlige­n grovt brott och de andra för grovt brott. Det är den delen som vi ska sätta oss ner och analysera nu, och fundera på hur vi ska gå vidare med.

– Men det viktiga här är att de har gjort en helhetsbed­ömning när de har bedömt brotten. De har tittat på sådant som organisati­onsgrad och hänsynslös­het. Det är också graverande att de har använt så unga personer – barn, som det faktiskt är – som kurirer.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden