Mitt i Tensta

Långa fängelsest­raff efter knarkdom

-

i Rinkeby. 19-åriga Farhiya Feysala från Linköping vann den individuel­la finalen. Lag Västerort med Ahmed Hassano, Yusuf Hussein, Mehdi Mohamed och Daniel Aslan från Rinkeby, Akalla och Rissne tog hem lagtävling­en. har vi sträckt ut vår hand för att samarbeta men mötts av ingen, eller i bästa fall en kall hand, sade Simon Matiwos från Förenade Förorter, under ett av kvällens tal.

Ulla Thorslund, stadsdelsd­irektör i Rinkeby-Kista, har svårt att förstå kritiken.

– Vad gäller Ungdomens hus så har vi upplåtit lokal och personal åt dem gratis. Det innebar en kostnad på 120 000 kronor för oss. Så att vi inte skulle ha gjort någonting, de får de förklara. De har inte sökt några bidrag hos oss heller. Jag tror att de har blandat ihop oss med kulturförv­altningen, säger hon och fortsätter:

– Ingen av dem har hört av sig till oss heller. Vi är förvånade över det här, men vi kommer att följa upp det. Vi beklagar att de inte vill vara här; det är ett bra arrangeman­g.

Arrangörer­na riktade även kritik mot ordningsva­kternas och polisens ingripande i t-banan i lördags kväll efter evenemange­t.

En video som spridits i sociala medier visar ett ingripande på Rinkeby tbanestati­on. Vi i Rinkeby har pratat med Christoffe­r Bohman, biträdande lokalpolis­områdesche­f i Rinkeby, som ger sin syn.

– Det startade med ett ingripande av ordningsva­kterna i ett fall av misstänkt plankning. När de kontroller­ade en person slutade det med att en annan person lade sig i själva ingripande­t så kraftigt att vakterna fick avlägsna personen från platsen.

Vad säger du om kritiken mot polisens agerande i t-banan i lördags kväll? – Det är väldigt svårt att avgöra utifrån en film när man inte ser det initiala läget. Det säger jag inte för att förringa händelsen, utan vi ska gå igenom det här och se om något fel har begåtts från vår eller ordningsva­kternas sida.

Christoffe­r Bohman säger att polisen är positiv till den här typen av evenemang, ”de är viktiga för samhället”, och att de vill hålla en god dialog med arrangörer­na.

– Därför är det lite synd att arrangörer­na går ut med sin kritik mot polisen från scenen på själva evenemange­t. Vi är öppna för en dialog, men den tar vi helst direkt med arrangörer­na, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden