Mitt i Tensta

Upp med nosen, hitta dina glada nyårslöfte­n J

- ANNA WETTERGÅRD Reporter

ag hade storslagna planer för mina nyårslöfte­n. 2019 skulle bli året då jag tränade mer, åt nyttigare och tandtrådad­e varje dag. Dessutom skulle väggarna hemma till slut bli målade och förrådet rensas.

Sedan var jag med om en händelse som för många är vardagsmat men som för mig var orimligt läskig.

Jag satt på ett flygplan med min yngsta avkomma. Allt hade gått så hyfsat som det nu kunde med en nollåring på ett fullsatt flygplan, det vill säga i princip fullständi­gt kaos.

Men nu var resan nästan över, och planets hjul var precis på väg att nudda landningsb­anan. Jag drog in andan, redo att släppa ut årets djupaste suck så fort vi var åter på hemmaplan.

Men då gör planet en tvärvändni­ng, varvar upp motorerna igen och pekar nosen upp mot himlen. Vi kastas bakåt i våra stolar och jag ångrar omedelbart att jag ägnat föräldrale­digheten åt att sträckkoll­a på ”air crash investigat­ion”.

Jag blir enormt och omedelbart genomrädd och fylls av ångest över att jag utsätter en oskyldig bebis för risken att dö i en tragisk flygplansk­rasch.

Tusen och noll tankar far genom mitt huvud, medan vi gör en fullt normal go around och sedan en helt odramatisk landning. Även en pilot kan tydligen missbedöma sin hastighet, och därefter få göra om och göra rätt. Men eftersom jag ändå känner mig traumatise­rad har jag bestämt mig för att strunta i alla nyårslöfte­n och käcka ambitioner. Istället ska jag satsa på detta: Mer njutning till mig och familjen. Skippa tandborstn­ingen ibland och glöm inte chipsen på fredag kväll. Strunta i målning och inredning och njut lite extra av fluffiga dammråttor i hörnen. Detta är mina nya nyårslöfte­n. Jag känner mig oerhört nöjd och tillfreds med dem.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden