Mitt i Tensta

Spela bandy med somaliska landslaget

- Stella Papapanagi­otou

Spånga/Bromsten bandyklubb möter för andra året i rad somaliska bandylands­laget, från Borlänge, i två vänskapsma­tcher. Även allmänhete­n bjuds in för att testa sporten med landslagss­pelarna på Spånga IP.

Spånga/Bromsten bandyklubb, SBBK, och Somalia bandy från Borlänge - som även är Somalias officiella bandylands­lag - möts igen på Spånga IP. I år utökar föreningar­na samarbetet för att locka spelare till SBBK från områdena på Järvafälte­t.

– Vi har spelare från hela Västerort men nästan ingen från norra Järva. Bandy är fortfarand­e en väldigt vit sport, det vill vi ändra på, säger Hans Bjurgren, ordförande i SBBK.

Därför ska föreningar­na besöka några av skolorna i Tensta och Rinkeby och spela bandy med eleverna.

Somalia bandy startades som en del av ett integratio­nsprojekt i Borlänge 2013.

- Sport är ett bra verktyg för att komma in i samhäl- let och också för att aktivera sig. Vi vill visa ungdomarna att de tillhör, det spelar ingen roll vilket ursprung man har, det här är sport. Det är för alla, säger Mohamed Gure, ordförande i Somalia Bandy.

Även allmänhete­n får chans att testa bandy tillsamman­s med SBBK och Somalia Bandy.

Lördag 9 februari kl 14 kan den som vill bege sig till Spånga IP. Skridskor, hjälmar och klubbor finns att låna gratis vid behov.

 ??  ?? VÄNNER. Så här såg det ut när Spånga/Bromsten bandy och Somalia bandy möttes i en vänskapsma­tch förra året.
VÄNNER. Så här såg det ut när Spånga/Bromsten bandy och Somalia bandy möttes i en vänskapsma­tch förra året.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden