Mitt i Tensta

Farshin: Gör 2019 till ditt år!

Vad hände med dig tvåtusenar­ton? Du snackade så mycket inför september för att sedan slakta både kulturen och fritiden. Om detta skriver Melody Farshin i den här krönikan.

-

kommer lämna oss under det kommande året. En oro och ovisshet som bara är obehaglig. Det dröjde inte länge innan även 2019 inleddes med ett skott.

Jag blev fullvuxen 2018. Och trots att jag är miljonär i vänskap så kan jag räkna mina vänner med fast tjänst på en hand. Du måste ha kontakter för att göra kontanter, men vad händer när mina kontakter har samma paraknas som jag?

bränner ut sig i projektans­tällningar och timanställ­ningar. Utan möjlighete­n att planera sitt liv med sinnesro, eller faktiskt ta sig tiden att repareras när huvudet gått igenom åtta väggar.

Utmattning har blivit den nya epidemin. Varje amo jag känner har gått in i väggen redan för 30 år sen, men dom bröstar sig igenom sina 18 timmar i taxibilen för sjukskrivn­ing är inget alla har råd med.

högavlönad fikapaus pågått de senaste fem månaderna. Där det enda beslutet som fattats varit ett kraftigt minus för stadens kultur. Sen säger man att svartskall­arna inte jobbar.

Jag förväntar mig ett år utan folkfesten ortens bästa poet. Ett år utan vår efterlängt­ade gäeda, utan 10.0 och dsvdv. Men spåren har satts. Drömmar har breddats.

För bara fem år sen skulle alla bli Zlatan, men nu är varannan ung från trakten poet.

ett Botkyrka utan kultur. Med nedlagda bibliotek och ungdomsgår­dar. Jag förbereder mig mentalt för Reactors nedgraderi­ng då den fria ytan kvävs i en begränsad kontorsyta.

nedläggnin­gar och en generation som nu kommer växa upp med mindre kultur än tidigare så vill jag uppmuntra alla talanger. Kreativite­t begränsas när människan inte är välmående. Men det är också i udden av alla känslor och tillstånd som vi uttrycker oss. Gör 2019 till ditt år.

Släpp inte pennan, penseln eller mikrofonen.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden