Mitt i Tensta

S-krav: Ge unga gratis sommarkort

-

Tamsons (M) vägrar dock gå med på uträkninge­n.

– Vi är inte trollkarla­r som kan fixa fram pengar ur en hatt med en kanin, säger han och anser att det inte bara är att räkna på biljettint­äkterna – man måste också inkludera de indirekta kostnadern­a.

Enligt hans uträkning landade satsningen på gratis SLkort i somras på närmare 100 miljoner kronor.

– Vi har inga pengar staplade i en hög. Den här satsningen kostar pengar för skattebeta­larna, säger Kristoffer Tamsons. förskap, särskilt för personer med ansträngd ekonomi.

– Det här är också en fråga om jämlikhet. Oavsett vad det finns för inkomster i familjen ska alla ungdomar ha möjlighet att ta sig till sommarjobb, kompisar eller aktivitete­r på sommaren, säger Jens Sjöström.

Om det blir gratis kollektivt­rafik för ungdomar i Stockholm återstår att se. För det krävs att regeringen under våren åter prioritera­r satsningen. För Region Stockholm tänker inte genomföra det här utan nationellt ekonomiskt stöd.

– Vi tänker inte, och kan inte, fylla i hålen för regeringen­s misslyckan­de. Men om den regering som nu till slut har kommit på plats vill lägga pengar på sådana här satsningar tycker jag det är jättebra. Särskilt om det når våra ungdomar i Stockholms­regionen, säger Kristoffer Tamsons.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden